ozempic

Het lijkt er steeds meer op dat het medicijn Ozempic een modegril aan het worden is met name bij mensen die een paar kilo’s kwijt willen en niet diabetes patiënt zijn. Ons inziens lijkt het niet echt gezond om dit medicijn te gaan gebruiken als je alleen maar wilt afvallen. Want je spuit namelijk ook insuline in je lichaam terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is met als gevolg dat je suikerspiegel fors gaat dalen wat weer risico met zich mee brengt dat je in een hypo kan geraken.

Een geluk is dat het middel niet zomaar vrij te verkrijgen is dus alleen op dokters recept met als gevolg dat huisartsen overspoeld worden met mensen die geen diabetes2 patiënt zijn die graag in aanmerking willen komen voor dit wonder middel in de ogen van velen welke een paar kilo’s kwijt willen. Waarschijnlijk worden de de verzoeken voor dit middel ook heel veel door huisartsen afgewezen gezien het enorme risico zeker als je geen diabetes2 patiënt bent wat dan weer resulteert in dat er een levendige zwart markt is waar veel geld geboden wordt voor dit medicijn. Want wij horen zelfs verhalen van mensen met diabetes waaronder ook mensen binnen ons radio teams die zeggen benaderd te zijn door vrienden kennissen of ze niet konden vragen voor dit middel bij hun huisarts en het dan door te verkopen.

Stepupzorgradio geeft het advies begin hier niet aan want je loopt een enorm risico zeker als je dit spul geeft of verkoopt aan mensen die geen diabetes2 patiënt zijn want als deze persoon in een hypo terecht komt en er komt een arts bij of deze persoon wordt naar het ziekenhuis vervoerd dan gaan ze toch wel even vragen als ze constateren dat dit door Ozempic is gekomen van  hoe of dat deze er aangekomen is en je hangt echt zeker als deze persoon ook nog eens ernstig letsel oploopt omdat het in coma is geraakt of mogelijk zelfs overlijd er door. Wees dus gewaarschuwd en begin er absoluut niet aan ondanks dat het veel geld kan opleveren want als het mis gaat zal jij je hele verdere leven er voor boeten omdat je fraude hebt gepleegd maar nog erger dat mede door jouw schuld iemand ernstig letsel heeft opgelopen of er zelfs door is komen te overlijden.

Een van onze teamleden die zelf diabetes2 heeft met obesitas heeft ook om dit middel gevraagd voor zich zelf en kreeg van de specialist in het ziekenhuis te horen dat men er liever niet aan wilde beginnen omdat er ook enorm veel nadelen  aankleven als diabetes2 patiënt zeker als je 3 of 4 keer per dag insuline spuit normaal zit er een groot risico aan want met die Ozempic wordt zo en zo als de langwerkende insuline afgeschaft waardoor de suikerwaardes enorm gaan schommelen. Maar nog erger is dat veel mensen die 3 keer of meer per dag insuline moeten spuiten veelal een abott freestyle libre chip in hun arm hebben zitten de bloedwaarde te meten zodat men niet steeds in de vinger behoeft te prikken. Een ideale oplossing voor diabetes 1 en 2 patiënten deze chip. De internist gaf aan dat deze chip dan niet meer via de zorgverzekeraar vergoed wordt bij het gebruik van Ozempic.  Ook gaf de internist aan dat Ozempic niet geschikt is voor mensen met type diabetes1 . Waaruit wij opmerken dat dit middel wat door velen  als wondermiddel wordt gezien eigenlijk bedoeld is voor mensen met ouderdomsdom suiker welke als diabetes2 wordt aangemerkt. 

Mede daarom vinden wij het zo vreemd dat dit middel als een wondermiddel wordt gezien door velen omdat er zoveel bijwerkingen en nadelen kleven aan dit medicijn dat wij ons afvragen is dat het allemaal wel waard om het te gaan gebruiken allereerst als diabetes2 patiënt waarbij je dan via een inernist de juiste docering krijgt voor geschreven al. Maar om ieder keer misselijk en ziek te zijn van die medicatie zit volgens mij iemand met diabetes2 ook niet op te wachten. En als je niet via dokter zelf illegaal gaat zitten experimenteren ,et dat spul loop je ook nog het risico van hypo en daarbij lijkt het ons en ons teamlid zo dat dit spul niet werkt met een dosering van 1 of enkele eenheden dat men net als met gewone insuline toch wel een aardige hoeveelheid moet inspuiten want ons teamlid zegt ik zelf spuit dagelijks 44 eenheden langwerkende eenheden in de ochtend en daarnaast nog een ochtends 44  en ‘s middags en ‘s avond 42 eenheden kort werkende insuline. Waarop deze aangeeft als iemand zonder diabetes2 deze hoeveelheden zou inspuiten dat die vreest dat deze dat niet al te lang zal doen want die persoon spuit zich letterlijk dood met insuline. Je moet ons inziens toch wel heel erg ziek in je hoofd zijn om dan met die rommel te gaan lopen experimenteren om te willen afvallen.