Stepupzorgradio bestaat sinds 2021 in april van dat jaar zijn we van start gegaan aan de Bierstraat in het centrum van Rotterdam. In april zijn we begonnen met test uitzendingen en vervolgens zijn we per 1 augustus van dat jaar officieel van start gegaan. Dat wil zeggen geregistreerd als radio station bij Sena en daarnaast ook nog aan Bumra/Stemra afdracht doen van auteursrechten waardoor we dus helemaal legaal werken. Op deze locatie hebben we gezeten tot eind april 2023 en uiteindelijk zijn we daar weggegaan omdat we tegen te veel problemen aanliepen. Er waren in dat pand 3 liften aanwezig waarvan een toen Stepupzorg het pand huurde er een al buiten werking was gezet waardoor er nog maar 2 overbleven waarvan een hele grote waar ik met mijn scootmobiel met gemak in kon en dan ook nog andere mensen er bij en een hele kleine waar ik net met me scootmobiel in kon en dan kon er werkelijk nog geen muis er bij want zo klein was die lift. Tot overmaat van ramp was het gedurende die 2 jaar dat we er gezeten hebben steevast wel bijna iedere week problemen met een van de liften. Een regelrechte ramp is dat zeker voor me zelf omdat ik afhankelijk ben door mijn ziekte handicap of beperking hoe je het ook noemen wilt. Mede daar ik dagelijks van 10 tot 16 uur in de radio studio aanwezig was en het gebouw 23 verdieping telde waarvan de eerste 4 kantoor ruimte en de overige dure appartementen en ik om 16 uur naar huis ging en de grote lift deed het weer een keer niet dan stond ik vaak wel meer dan een kwartier te wachten voor de kleine lift die steeds bezet was op dat tijdstip wat gewoon irritant en vervelend werd op den duur mede daar ik op tijd thuis moest zijn voor de thuiszorg die langs kwam. Op een gegeven moment had ik met de beheerder die in dienst was van de VVE toestemming om als de grote lift het niet deed om mijn scootmobiel in de hal te mogen plaatsen nabij de lift zodat ik met me krukken in de kleine lift kon en dan naar de 4e verdieping waar we direct naast de liften zaten. Echter daar woonde voornamelijk kakkers veelal gepensioneerden met een fors pensioen die waarschijnlijk zich rot verveelden en een aantal steevast begonnen te zeuren bij die beheerder van er mag niks in de hal geplaatst worden. Ondanks dat er constant gezegd werd door mij en de beheerder van het gebouw dat het geen voertuig is maar een hulpmiddel namelijk mijn benen wilden die leeghoofden dat maar niet in zien. Dat die beheerder zei van ze bekijken het maar als die grote lift het niet doet zet jij gewoon die scootmobiel daar neer en als ze wat te zeuren hebben moeten ze bij mij wezen zei die. Maar ik merkte steeds dat bewoners me ongeveer het gebouw uitkeken omdat ik gewoon ieman ben uit een arbeiderswijk en niet van het poen bars en niet met paar kilo goud om me nek loop werd ik echt minachtend aangekeken door die kakkers wat me overigens worst zal zijn hoe of die kakkers denken en reageren. Maar op een of andere manier zet dat toch ergens kwaad bloed hoe je het wendt of keert. Uiteindelijk heeft Stepupzorg besloten dat we er weggingen. Mede daar men in Ridderkerk ook nog een zorgstal is.

 

Echter omdat daar niet of nauwelijks een degelijke internetverbinding  is omdat het buitengebied is werd besloten dat het radio station voorlopig vanuit mijn huis zou gebeuren tot we een nieuwe en geschikte locatie hadden gevonden. Het heeft een lange tijd geduurd ondanks dat we diverse andere ruimtes hebben bekeken in het verleden maar niet geschikt waren i.v.m. met niet toegankelijk met een scootmobiel hebben we nu eindelijk per 14 november 2023 een nieuwe locatie in Ommoord.

studio

studio