Artcore is een muziek genre welke u ook kunt horen tijdens de uitzendingen van Stepupzorgradio veelal in de late avonduren en nachtelijke uren om zo een beetje tegemoet te komen aan de oudere luisteraars binnen onze doelgroep die aangeven niets met dit muziek genre te hebben. Waarop wij van Stepupzorgradio dan weer zeggen veel jongere luisteraars hebben niets met de muziek genres van de oudere luisteraars en daarom dat wij als radio station proberen een mix van alle muziek genres ten gehore te brengen voor de luisteraar waardoor ook overdag dit muziek genre te horen is met name als er verzoekjes voor binnen komen bij ons wordt het ook overdag gedraaid door onze teamleden.

Artcore is een sub stijl in de hardcore. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van drum-‘n-bass en de zaaggeluiden, oftewel de hoover sound, uit de Roland Juno-synthesizers.

De stijl bestond van 1993 tot 1997, en liep samen met het bestaan van Ruffneck Records. Ruffneck Records, hoofdzakelijk in de persoon van Patrick van Kerckhoven, creëerde en claimde als enig label deze stijl als artcore. Ruffneck Records is het label waarvoor Van Kerckhoven alias DJ Ruffneck de producties hoofdzakelijk voor zijn rekening nam en anderzijds alle andere producties beoordeelde en bepaalde wat werd uitgebracht op Ruffneck Records.

In 1997 ging het met de hardcore-scene bergafwaarts, waarna ook de productie van artcoremuziek vrijwel stopte. Na de nieuwe opbloei van hardcore in 2003 was de muziek onder die noemer vrijwel geheel verdwenen. Patrick van Kerckhoven bleef in de tussenliggende periode wel producties uitbrengen.

Na een conflict en rechtszaak tussen Van Kerckhoven en XSV Music eind jaren negentig kwamen de rechten van de muziek in handen van Patrick van Kerckhoven. Daarentegen bleven de logo’s in handen van XSV Music. Inmiddels zijn deze logorechten opgekocht door Mid-Town Rotterdam.

Van Kerckhoven hervatte zijn producties en uitgaven die hij bij XSV ook al voor zijn rekening nam. Hij richtte het label Gangsta Audiovisuals op, dat een opvolger was, zowel in muziek als in gehanteerde cataloginummering. De nummering van Ruffneck Records werd voortgezet. Als label was Gangsta Audiovisuals actief van 1998 tot 2001 en had Supreme Intelligence als darkcore-sublabel. Supreme Intelligence was een van de eerste labels die het later zo genoemde darkcore produceerde en uitbracht.