Hallo mijn naam is Ruud Hanegraaf en binnen het team van Stepupzorgradio gebruik ik de naam DJRuud en ben ik de eindverantwoordelijke voor dit radio station welke onderdeel is van het dagbestedingsproject van Stepupzorg.

Dagelijks tussen 10 en 16 uur ben ik als mijn gezondheid het toelaat aanwezig in de radio studio van Stepupzorgradio in Rotterdam-Ommoord om de boel draaiende te houden en om verzoeknummers van de luisteraars op te zoeken en te draaien tijdens de uitzending.

Mijn interesse in het radio gebeuren gaat terug naar midden jaren 60 ten tijde van de legendarische zeezenders als Veronica, Noordzee, Caroline en later Mi-Amigo waar destijds thuis naar geluisterd werd. Want bij ons thuis stond er geen Hilversumse zender op want bij mij thuis werd destijds gezegd ze lullen te veel en ze draaien te weinig goede muziek. En daar had men inderdaad wel een punt hetgeen ook de enorme populariteit van de zeezenders verklaard.

Ondanks dat ik ben opgegroeid met de muziek van de 50er en 60er jaren en deze muziek mijn voorkeur heeft om te draaien heb ik in de loop der jaren een enorme collectie aan muziek opgebouwd van de 50er jaren tot heden mede daar ik zelf in de 70er en 80er jaren actief ben geweest als etherpiraat en ook nog eens in het verleden de halve wereld afgereisd heb waardoor ik ook voor velen totaal onbekende muziek genres heb leren kennen en verzameld heb kan ik nu zeggen dat ik mede daardoor heel veel uniek en zeldzaam materiaal ten gehore kan brengen tijdens de uitzendingen van Stepupzorgradio. Maar ik zeg er ook meteen bij dat het niet gaat om wat ik mooi vindt maar wat de luisteraar mooi vindt en mede door mijn uitgebreide collectie probeer de luisteraar zo veel mogelijk een mix van diverse muziek genres aan te bieden tijdens de uitzendingen van Stepupzorgradio.

Het radio station is voor mij een mooie en leuke bezigheid om de dag door te komen mede daar ik al heel lang volledig ben afgekeurd ten gevolge van een motorongeval. In het verleden heb ik ook een tijdje elders bij een andere dagbesteding computerles gegeven als vrijwilliger echter dat werkte voor geen meter en reken ik eigenlijk tot het deelnemen aan een vorm van zinloze en nutteloze dagbesteding omdat het altijd weer af wachten was of de mensen voor computerles wel kwamen opdagen voor les. Dat werkt gewoon niet als men de ene keer wel komt en dan weken niet om vervolgens na weken zo niet maanden weer eens te komen met het gevolg dat ik weer helemaal van voren aan af kon beginnen met de lessen te geven. Dat gaat na verloop van tijd tegen staan en was een van de redenen om met die onzin te stoppen en wat anders te gaan doen.

Gelukkig bood Bianca Meertens van Stepupzorg de mogelijkheid om het radio station op te zetten welke nu al weer 3 jaar draait. 

 

DJRuud

DJRuud