A Thousand Horses is een Amerikaanse countryband, opgericht in 2010 in Nashville, Tennessee. De band bestaat uit Michael Hobby (zang), Bill Satcher (gitaar), Zach Brown (gitaar en zang) en Graham Deloach (bas en zang). Hun eerste EP, A Thousand Horses, werd in 2010 uitgebracht onder Interscope Records. In 2014 tekende de band bij Republic Nashville van Big Machine Label Group en bracht hun eerste single “Smoke” uit, die een record vestigde voor het hoogste debuut van een nieuwe act toen het opende op nummer 28 in de Country Aircheck-radiohitlijst. 

Biografie
Michael Hobby en Bill Satcher groeiden op in Newberry, South Carolina, waar ze op 15-jarige leeftijd begonnen met het schrijven van liedjes. Satcher’s neef en Savannah, Georgia, geboren Graham DeLoach voegde zich kort daarna bij het duo. Een vriend introduceerde uiteindelijk de in Atlanta geboren Zach Brown en A Thousand Horses werd gevormd. De naam “A Thousand Horses” kwam van een nummer op hun eerste EP. Ze vinden het leuk om hun eigen originele nummers te schrijven, maar ze werken af en toe samen met andere schrijvers in Nashville. Ze toerden door het hele land en brachten op 21 januari 2015 hun volledige album Southernality uit.

Bridges Hun “deluxe EP”, Bridges, werd uitgebracht op 2 juni 2017 bij BMLG Records. De band produceerde de nieuwe cd met Dann Huff en Corey Crowder en zwoer hun unieke geluid intact te houden. Een van de nummers op de plaat is een live-versie van hun doorbraakhit “Smoke”, opgenomen in Printer’s Alley. 

Southernality Southernality, uitgebracht op 9 juni 2015, is het debuutalbum van A Thousand Horses, uitgebracht door Republic Nashville. De eerste single, “Smoke”, heeft in kaart gebracht op Country Airplay en Hot Country Songs en bereikte nummer één op de eerste hitlijst, waardoor A Thousand Horses de eerste countrygroep is die een nummer één debuutsingle in kaart brengt sinds “Chicken Fried” van de Zac Brown Band in december 2008 nummer één bereikte. Recensies waren over het algemeen positief en prezen hun soepele zang, teksten en mix van country en rock. De tweede single van het album, “(This Ain’t No) Drunk Dial”, werd op 29 juni 2015 uitgebracht op de countryradio. De derde single van het album, het titelnummer, werd op 29 februari 2016 uitgebracht op de countryradio.

A Thousand HorsesHun debuut E.P., A Thousand Horses, werd uitgebracht op 17 augustus 2010 onder Republic Nashville. Het werd in zes dagen opgenomen in Silver Lake, Californië, met producer Dave Cobb.

Het nummer “Suicide Eyes” van de EP was te zien in de film Footloose met in de hoofdrollen Kenny Wormald en Julianne Hough. De regisseur, Craig Brewer, vond het nummer en wist dat het paste bij de sfeer van de film. 

Voor hun optreden op het Austin City Limits-festival in 2014 prees Rolling Stone de band als de beste nieuwkomer en prees hun “onmiskenbare energie en podiumpresentatie [en] hun live-optreden”.

Invloeden
A Thousand Horses identificeert zichzelf als een hybride van Engelse rock, country, Amerikaanse rock, soul en blues. Hun geluid imiteert Lynyrd Skynyrd, de Allman Brothers, de Black Crowes en de Rolling Stones in de context van moderne country. Hobby’s songwriting is geworteld in songwriters als Dwight Yoakam, Tom Petty en Noel Gallagher. 

Discografie

Studio albums

Title Album details Peak chart
positions
Sales
US Country  US
Southernality
 • Release date: June 9, 2015
 • Label: Republic Nashville
 • Format: CD, music download
3 20
 • US: 50,200
Bridges
 • Release date: June 2, 2017
 • Label: BMLG Records
 • Format: Music download
 • US: 800
Broken Heartland
 • Release date: 26 August 2022
 • Label: Highway Sound Records

EP

Title Album details
A Thousand Horses
 • Release date: August 17, 2010
 • Label: DGC/Interscope Records
 • Format: Music download

Singles

Year Single Peak chart positions Certifications Sales Album
US Country
US Country Airplay
US
CAN Country
CAN
2015 “Smoke” 5 1 47 1 53
 • US: Platinum
 • CAN: Gold
 • US: 474,000
Southernality
“(This Ain’t No) Drunk Dial” 30 23 50
2016 “Southernality” 57
2017 “Preachin’ to the Choir” 55 Bridges
2020 “A Song to Remember” 53 TBD