Jennette McCurdy

Jennette Michelle Faye McCurdy (Garden Grove, 26 juni 1992) is een Amerikaans actrice, zangeres en VODcaster. Ze speelde onder meer in iCarly en Sam & Cat als Sam Puckett. Ze was te gast in televisieseries als Malcolm in the MiddleZoey 101Will & GraceStrong MedicineLaw & Order: Special Victims UnitJudging Amy, Victorious en True Jackson, VP.

Biografie

McCurdy heeft drie oudere broers. Ze kreeg interesse in acteren na het zien van Harrison Ford in Star Wars: Episode IV: A New Hope en kreeg inspiratie nadat haar moeder genezen werd van borstkanker. Jennette begon met acteren en zingen toen ze zes jaar oud was. in 2021 vertelde ze te gast in de podcast The Iced Coffee Hour dat ze vanaf jongs af aan heel financieel bewust was en begon met acteren om haar familie te onderhouden die het financieel moeilijk had.

Muziek

In juni 2008 vertelde McCurdy op haar website dat ze was begonnen met het opnemen van een muziekalbum, dat verwacht werd op 30 juni 2009 onder het label van Your Tyme Records. Dit album is echter nooit uitgekomen, maar enkele dagen ervoor op haar zeventiende verjaardag heeft ze wel een contract getekend bij het muzieklabel Capitol Records Nashville.

Haar eerste single, So Close, werd uitgegeven op iTunes op 10 maart 2009. Het nummer behaalde de zestiende plaats in de iTunes countrylijst en de 53ste plaats in de iTunes poplijst. Deze en haar volgende single zijn onder het Your Tymes muzieklabel uitgegeven. Haar tweede single, Homeless Heart, werd uitgegeven op 19 mei 2009 en was een cover van het gelijknamige nummer van Amanda Stott. Binnen een week stond het nummer op plaats 43 in de iTunes countrylijst. Het nummer is gezongen voor Cody Waters, een op 14 maart 2009 overleden vriend van McCurdy. Van de verkoop ging 20% naar de Cody Waters Foundation.

Haar eerste album, Not That Far Away EP, kwam uit op 17 augustus 2010 en behaalde de vierde plaats in de iTunes countrylijst. Het gelijknamige lied, Not That Far Away, werd beschouwd als haar volgende single nadat deze een stemming won op 16 april 2010, op de countryradio te horen was vanaf 24 mei 2010 en als download beschikaar kwam op iTunes op 1 juni 2010. De muziekvideo was 3 maanden later beschikbaar via iTunes (enkel in de Verenigde Staten).

Haar derde single, Generation Love, werd uitgegeven op 11 maart 2011. De muziekvideo van dit nummer behaalde de tweede plaats in de iTunes countrylijst. Dit nummer is evenals haar eerste album onder het Capitol Records Nashville muzieklabel uitgegeven.

Haar nieuwste album, Jennette McCurdy, is uitgekomen op 26 januari 2012 in de Justice Stores op cd. De download via iTunes is uitgekomen op 1 juni 2012.

Discografie

Singles

Jaar Single Formaat
2009 So Close
Homeless Heart
Muziekdownload
2011 Generation Love Muziekdownload

Albums

Jaar Album Songs Formaat
2010 Not That Far Away EP(ep) Not That Far Away
Stronger
Break Your Heart
Me With You
Put Your Arms Around Someone
Muziekdownload
2012 Jennette McCurdy (studioalbum) Muziekdownload, cd

 

jennette mccurdy

jennette mccurdy