Equal Vision Records

Equal Vision Records is een Amerikaanse platenmaatschappij uit Albany, New York. Het is opgericht in 1990 door Ray Cappo (van Youth of Today, Shelter, en Better Than a Thousand). Het label richt zich vooral op punkrock en hardcore punk.

Geschiedenis

Begin jaren negentig werd een hardcorepunkscene gebaseerd op het gedachtegoed van de Hare Krishna-beweging populair aan de oostkust van de Verenigde Staten, met bands als Shelter en 108. Equal Vision richtte zich in het begin vooral op deze scene en was oorspronkelijk alleen bedoeld om albums van Youth of Today uit te brengen.

In 1992 kocht Steve Reddy Equal Vision Records van Cappo. De focus van het label werd uitgebreid en een grotere verscheidenheid aan bands en genres werden aan boord gebracht.

In juli 2009 werd er een sub-label onder de naam Mantralogy opgezet. Dit sub-label zou alleen muziek van bands uitgeven die nog steeds actief zijn in de Hare Krishna-beweging. De enige bands die bij dit label spelen zijn Gaura Vani & As Kindred Spirits, The Mayapuris, Prema Hara, en SRI Kirtan.

equal vision records

equal vision records