Old 97’s

The Old 97’s is een alternatieve country-band uit Dallas, Texas die wordt beschouwd als een van de grondleggers voor het genre alternatieve country.

Historie

In 1993 zijn de Old 97’s begonnen nadat een aantal van de leden zonder band was komen zitten. De meeste nummers worden van tekst voorzien door Rhett Miller.

Na jaren in de underground te hebben gezeten zijn ze recent populairder geworden. Dit is vooral te danken aan de film The Break-Up, Ed, Scrubs en Veronica Mars. Ook is er een live versie van het nummer Timebomb (Alive & Wired) te downloaden voor RockBand (PlayStation 3 & Xbox 360).

In interviews met Rhett Miller en Philip Peeples blijkt dat ze niet bewust voor het genre hebben gekozen

Bandleden

  • Rhett Miller – leadvocals, rhythmgitaar en lyrics
  • Murry Hammond – basgitaar, leadvocals, backingvocals
  • Ken Bethea – leadgitaar
  • Philip Peeples – drums en backingvocals

Discografie

  • 1994: Hitchhike To Rhome (Big Iron / Idol Records)
  • 1995: Stoned / Garage Sale w/ Funland (Idol Records)
  • 1995: Wreck Your Life (Bloodshot Records)
  • 1997: Too Far To Care (Elektra Records)
  • 1999: Fight Songs (Elektra Records)
  • 2000: Early Tracks EP (Bloodshot Records)
  • 2001: Satellite Rides (Elektra Records) #121 US
  • 2004: Drag It Up (New West Records) #120 US
  • 2005: Alive and Wired (New West Records)
  • 2006: Hit by a Train: The Best of Old 97’s (Rhino Entertainment)
  • 2008: Blame It On Gravity (New West Records)
  • 2009: Wreck Your Life… And Then Some: The Complete Bloodshot Recordings (Vinyl-Only) (Bloodshot Records)
Old 97's

Old 97’s