Bear Family Records

Bear Family Records is een her publicatie-Independent-label voor countrymuziek, Duitse schlagers, rockabilly, rock-‘n-roll, R&B, blues, soul, jazz en NDW. Het label maakte vooral naam door vergaand onderzochte en vormgegeven cds en boxen van vergeten en weinig bekende artiesten uit deze secties. De zetel van het label is een oude boerderij in het Nedersaksische Holste-Oldendorf in de nabijheid van Bremen.

Geschiedenis

Het label werd in 1975 opgericht door Richard Weize. De eerste publicatie Goin’ Back To Dixie was gewijd aan de country-muzikant Bill Clifton.

Intussen telt het label in het bereik van herpublicaties en nieuwe publicaties van curiositeiten in zijn bereik, internationaal als een van de belangrijkste en werd meervoudig onderscheiden met de Preis der Deutschen Schallplattenkritik en de Grammy Award.

De boxsets zijn van uitvoerige bijschriften (vaak meerdere honderd pagina’s documentatie) en discografieën voorzien en aan veelsoortige thema’s gewijd. Zo bevat Beyond Recall 256 titels, die werden opgenomen in het nationaalsocialistische Berlijn door Joodse muzikanten en Next Stop Vietnam 13 cd’s met songs over de Vietnamoorlog. Een andere verzamelt op 44 cd’s 1244 opnamen van zwarte muzikanten in Europa van voor 1927.

De eerste editie ligt meestal bij 1000 exemplaren en gaat tot 3000.

Weize droeg in 2015 de leiding van het label over aan de twee deugdelijke medewerkers Detlev Hoegen en Michael “Ohlly” Ohlhoff.

bear family

bear family