Johannes Hendricus Maria (Jan) Smit (Volendam, 31 december 1985) is een Nederlandse zanger, presentator, componist, tekstschrijver, acteur en bestuurder.

Smit is een van de populairste zangers van Nederland. Buiten zijn eigen land is hij ook succesvol in België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hij maakt deel uit van De Toppers en van het schlagertrio KLUBBB3. Als presentator is hij vooral bekend van programma’s als de Beste Zangers, Sterren Muziekfeest op het plein, Het Nationaal Songfestival en het Gouden Televizier-Ring Gala.

Sinds 2011 is hij zeer betrokken bij het Eurovisiesongfestival, zo maakt Smit onder andere deel uit van de Nederlandse selectiecommissie en de vakjury. Daarnaast verzorgt hij het Nederlandse commentaar namens de AVROTROS, behalve toen hij in 2021 het festival presenteerde. Dit jaar werd daarom overgenomen door Sander Lantinga. Sinds 1 juli 2022 is hij voorzitter van FC Volendam.

Jantje Smit zong vier jaar bij het Volendammer jongenskoor De zangertjes van Volendam. Hij werd op tienjarige leeftijd ontdekt, toen de Volendamse band BZN een duet op wilde nemen met jong plaatselijk talent en zangeres Carola Smit. Jantje werd hiervoor uitgekozen en het nummer Mama werd vervolgens een groot succes.

De reacties op het duet waren overweldigend. Naar aanleiding hiervan mocht hij een solosingle opnemen, geproduceerd door drie BZN-leden. Dit werd de single Ik zing dit lied voor jou alleen, die op nummer 1 binnenkwam in de Nederlandse hitparades. Dit was in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40 nog nooit eerder voorgekomen.[2] In de twee volgende jaren behaalde hij nog vijf hits, waaronder Pappie, waar blijf je nou. Alle nummers werden geschreven door de BZN-leden Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuijp.

Buiten Nederland was Smit ook succesvol in België, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Hij trad enige tijd op in Duitsland vanwege de ruimere arbeidstijdenwetgeving: in Nederland mogen kinderen bij wet slechts enkele malen per jaar optreden. In Duitsland bracht hij tien Duitstalige albums uit. In 2001 ontving Smit met BZN en zijn producers de Exportprijs, als bestverkopende Nederlandse artiest in het buitenland.

Sinds 2005 vaart Jantje een nieuwe koers met nieuwe liedjesschrijvers, zelfgeschreven nummers en een nieuwe naam: Jan Smit. Daarnaast is het dagelijks leven van Smit te volgen in de realitysoap Gewoon Jan Smit. Dit programma werd later dat jaar bekroond met de Gouden Televizier-Ring.

Ook verschoof Smit langzaam het accent van zang naar presentatie. Voor de TROS presenteerde hij het programma Muziekfeest op het Plein.

De populariteit van Smit steeg enorm en hij behaalde hit na hit, te beginnen met Als de nacht verdwijnt en Laura, die de eerste plaats van de Single Top 100 behaalde.

Op 15 maart 2006 kreeg Jan Smit de Edison Award uitgereikt in de Amsterdamse Melkweg als Beste Zanger Nationaal voor zijn album Jansmit.com.

Op 8 september 2006 startte een tweede serie van Gewoon Jan Smit. In deze reeks werd meer dan in de eerste reeks aandacht aan de omgeving van de zanger besteed.

In 2006 had Jan Smit zijn derde en vierde nummer 1-hit in de Nederlandse hitparades. Als de morgen is gekomen stond in september 6 weken op 1 en in december bereikte ook Cupido de eerste plaats.

Vanaf september 2006 heeft winkelketen C&A een kledinglijn in het assortiment opgenomen die genoemd is naar Jan Smit. De collectie heet J-style. Smit heeft zijn persoonlijke voorkeur aangegeven, op basis van dat advies heeft C&A kleding gemaakt.

In 2007 had Smit een vijfde nummer 1-hit: Op weg naar geluk. Vanaf eind september 2007 was Smit weer op televisie met een realitysoap, Jan Smit, de zomer voorbij.

In het najaar van 2007 verscheen er een nieuwe single van Jan Smit, Dan volg je haar benen. De single bereikte in november de eerste plaats in de hitlijsten en was voor Smit zijn zesde nummer 1-hit in Nederland. Op de single staat tevens Calypso, een duet met de Amerikaanse zanger John Denver. In 2008 begon Smit vervolgens aan een grote tournee door Nederland genaamd Jan Smit komt naar je toe.

Medio oktober werd bekendgemaakt dat Smit tot eind november zijn stem niet meer mocht gebruiken. Er was een knobbeltje op zijn stembanden gevonden. Alle optredens werden tot 29 november afgezegd. Hierdoor miste Smit optredens bij Symphonica in Rosso en de TMF Awards, maar mocht hier wel de prijs voor beste Nederlandse popact ophalen. Vanaf november van dat jaar kon Smit wegens een operatie een half jaar niet meer zingen. Presentatiewerk voor de TROS en zijn nieuwe album moesten daardoor wachten. De tournee Jan Smit komt naar je toe werd ook verschoven.

In november 2007 werd voor de operatie een eenmalig televisieprogramma over Smits stemproblemen uitgezonden.

Na acht maanden afwezigheid maakte Smit zijn comeback tijdens het Museumpleinconcert op Koninginnedag 2008.

Op 14 juli 2008 kwam zijn single Stilte in de storm vanuit het niets op de eerste plaats van de Single Top 100 terecht. Het was zijn zevende nummer 1-notering. In het najaar van 2008 was hij te zien in een nieuw seizoen van Jan Smit, de zomer voorbij en was hij teamcaptain in het programma Te leuk om waar te zijn. Op 8 november 2008 werd Als je lacht zijn 8e nummer 1-hit in Nederland. Op 28 februari 2009 was Je naam in de sterren zijn negende hit die op nummer 1 in de Single Top 100 binnenkwam.

Waar het in Nederland alleen maar beter lijkt te gaan, loopt het succes in Duitsland juist terug. De reden ligt volgens Smit aan het feit dat men in Duitsland “echte schlagers of popmuziek” wil horen en Smit daar tussenin zit “en dat slaat niet aan”. Inmiddels is Smit daar ook gestopt met het presenteren van televisieprogramma’s. In juli 2009 verscheen er een duet met de Surinaamse zanger Damaru, Mi rowsu (Tuintje in mijn hart), uitgebracht voor SOS Kinderdorpen, dat zowel in Suriname als in Nederland de nummer 1-positie bereikte.

Op 3 september 2009 presenteerde Smit voor de TROS de eerste aflevering van het programma Ik weet wat jij deed. Daarnaast begon op 20 september 2009 het 3de seizoen van Jan Smit, de zomer voorbij, dit keer werd de serie in Italië opgenomen. Leef nu het kan kwam op 6 maart 2010 nieuw binnen op de eerste plaats van de hitlijst. Smit is na The Beatles en Marco Borsato de artiest die in Nederland het langst op nr. 1 heeft gestaan in de geschiedenis van de wekelijkse hitparade (1960-heden). Smit werd in april 2010 gekozen tot Nederlandse mascotte voor Amarula. Hij loste hiermee Frans Bauer af, die in 2009 tot mascotte gekozen werd. De single Terug in de tijd van zijn album Leef, kwam op 19 juni 2010 de hitparade binnen en bereikte een week later op de 2e plaats zijn hoogste positie. De opvolger Zie wel hoe ik thuiskom kwam op 25 september 2010 op de eerste positie in de mega single top 100 binnen[8]. Op 15 januari 2011 stond Niemand zo trots als wij eveneens in de eerste week op nummer 1. Op 30 september 2011 verscheen Hou je dan nog steeds van mij als single en een maand later de verzamelaar 15 jaar hits. Na een week bereikte Smit opnieuw de hoogste positie van de Top 100 met de single. In het RTL-4-programma Koffietijd ontving hij op deze dag een gouden plaat voor de verkoop van 10.000 exemplaren.[9] Ongeveer tegelijkertijd bracht Eddy Veerman een biografie uit, getiteld Het geheim van de Smit.

Vanaf 2011 is hij samen met Cornald Maas commentator voor het Eurovisiesongfestival namens de AVROTROS.

In 2012 werd het vijftienjarig jubileum van Jan Smit groots gevierd. In augustus verscheen het album “Vrienden”, dat bekroond werd met een platina plaat. Ook had Jan drie nummer één hits in 2012: 1. “Echte Vrienden”, zijn duet met Gerard Joling, 2. het nummer “Altijd Daar” en 3. “Sla Je Armen Om Me Heen” (met Roos van Erkel). In oktober 2012 vierde Jan zijn vijftienjarig jubileum met een vijftal concerten in Ahoy Rotterdam m.m.v. Gerard Joling, Yes-R, Carola Smit en Damaru. In 2012 verscheen ook een biografie over het leven van Jan Smit. Eind 2012 speelde hij de hoofdrol in de film Het Bombardement. De film werd al op de dag van de première volledig door critici en bezoekers gekraakt en de grond in geschreven (waarbij Smits acteerdebuut “nog wel de minste zorg van de hele film was”), maar doordat meer dan honderdduizend mensen de film in de bioscoop bezochten werd deze toch bekroond met de gouden filmstatus. Voor de film zong Smit samen met mede hoofdrolspeelster Roos van Erkel het nummer Sla je armen om me heen, dit nummer behaalde de eerste plek in de Nederlandse Single Top 100.

Sinds 2012 presenteert Smit De beste zangers van Nederland m.u.v. seizoen 15 in 2020, dat gepresenteerd werd door Nick & Simon omdat Smit dit seizoen door ziekte niet kon presenteren. In elke aflevering staat één zanger centraal, die voor ieder ander een lied uitgekozen heeft om te zingen. Degene die centraal staat zingt zelf niet, maar beoordeelt de anderen. Op 4 juni 2016 was er een speciale aflevering van het programma, waarbij de hoofdgast niet een van de zangers was, maar Smit zelf. Deze aflevering was een eerbetoon aan Jan Smit omdat hij 20 jaar in z`n vak zat. In 2012 startte hij ook samen met zijn manager Jaap Buijs het platenlabel Vosound Records. Naast Smit zelf zijn aan het label zijn zus Monique Smit, Tim Douwsma en Gerard Joling muzikaal verbonden. In 2012 wordt ook de TrosKompas Oeuvre Award aan hem toegekend.

Eind februari 2013 verscheen de dvd en de dubbel-cd met dvd Live in Ahoy, het Jubileumconcert 2012. Op 17 maart 2013 was Jan na zeven jaren weer op de Duitse televisie te zien. In het ARD-programma Das Frühlingsfest der 100.000 Blüten presenteerde Smit zijn single Bleiben wie du Bist. Na het tv-optreden was de single 48 uur lang gratis te downloaden. Na zes minuten was de site al onbereikbaar. Meer dan zeventig liedjes van Jan Smit kwamen in de Volendammer Top 1000 terecht, een hitlijst die in 2013 werd samengesteld door een groot aantal lokale radio- en televisiestations in Noord-Holland.

In 2014 speelde Smit een bijrol in Flikken Maastricht en presenteerde hij voor het eerst het Gouden Televizier-Ring Gala. In 2016 deed hij de presentatie van die show samen met Art Rooijakkers.

In 2015 overleed Jaap Buijs. Om die reden sloeg Jan dat jaar een seizoen van De zomer voorbij over en werd de presentatie van het Muziekfeest op het plein in Heerenveen (uitgezonden op 14 en 18 augustus) overgenomen door Frans Duijts, aangezien deze aflevering werd opgenomen in de week waarin Jaap Buijs overleed en Jan Smit het niet gepast vond om op een plein vol hossende mensen te staan. In november 2015 verscheen een nieuw kerstalbum van Smit. Het album getiteld Kerst Voor Iedereen bevat acht kerstklassiekers en vier nieuwe kerstnummers.

Vanaf 2014 ontstond “2 Kleine Kleutertjes” naar een idee van Jan Smit. Filmpjes met liedjes voor kleuters. Het album 2 kleine kleutertjes scoorde dubbel platina met een verkoop van meer dan 800.000 exemplaren. Een DVD met puzzelboek scoorde goud. Ook was er een succesvolle theatertour. In 2022 ging de film 2 kleine kleutertjes: Een dag om nooit te vergeten in première, waar hij en z’n dochter Emma een inspreker zijn. Voorafgaand aan de film was er een album met liedjes uitgebracht waarop hij, net als de andere insprekers, een van de zangers is.

In 2016 zat Jan Smit 20 jaar in het vak. Smit ging vanaf begin september 2016 met zijn nieuwe toer Elfstedentour weer het land in. Op 19 november 2016 stond hij met zijn tournee in de Amsterdamse Heineken Music Hall. In 2017 verscheen het concert Live In HMH op dvd. Het jubileumalbum 20 (2016) werd bekroond met een nummer 1-positie in de Album Top 100. In 2017 zou de presentatie van de Gouden Televizier-Ring Gala, net als in 2016, weer in handen liggen van Smit en Art Rooijakkers, maar de Volendammer trok zich terug omdat hij zelf genomineerd was voor de Televizierring met Beste Zangers. In maart 2018 stond hij voor het eerst in zijn carrière met een soloconcert in het Antwerpse Sportpaleis. Op 20 september 2018 bracht Smit zijn nieuwe album Met andere woorden uit. Voor dit album vroeg hij twaalf bekende collega’s uit het vak, zoals Jan Keizer, Barry Hay, Guus Meeuwis, BLØF en Frank Boeijen, om een liedje voor hem te schrijven. Dit hele project werd ondersteund met een theatertournee in Nederland en Vlaanderen.

In 2020 zou Smit samen met Chantal Janzen en Edsilia Rombley het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam presenteren. Het festival werd echter vanwege de coronapandemie afgelast. Op 16 mei, de datum waarop de finale van het songfestival zou worden gehouden, werd een alternatieve tv-uitzending uitgezonden: Eurovision: Europe Shine a Light. Hierin werden de 41 geselecteerde artiesten op andere manieren in de schijnwerpers gezet, zonder publiek. Het programma werd in alle deelnemende landen uitgezonden en gepresenteerd door Smit, Janzen en Rombley. In mei 2021 vormde Smit samen met Janzen, Rombley en Nikkie de Jager het presentatiekwartet van het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam.

Smit was vanaf 2020 t/m 2021 te zien als coach in het RTL 4-programma The voice of Holland. In april 2022 was Smit te zien als gastpanellid in het RTL 4-programma Make Up Your Mind.

In oktober 2022 verscheen een nieuw studioalbum van Smit, getiteld Boven Jan. Het debuteerde op de eerste plaats van de Album Top 100. De eerste single van het album was Zolang je bij me bent, dat een jaar eerder al werd uitgebracht. Met de single Tussen jou en mij, een duet met Waylon, scoorde Smit in de zomer van 2022 weer een hit.

Voor de derde keer probeert Smit op de Duitse markt zijn carrière nieuw leven in te blazen. Dit laatste project van Buijs is dan ook zijn idee toen hij in de zomer 2015 bedacht om met de Duitser Florian Silbereisen en Vlaming Christoff De Bolle op te treden als schlagergroep KLUBBB3. Het debuutalbum Vorsicht unzensiert! bereikte nummers 4 tot 6 in Duitsland, Oostenrijk en Vlaanderen en stond eveneens in Nederland en Zwitserland genoteerd. De debuutsingle Du schaffst das schon bereikte de hitlijsten in enkele landen. De band werd op 10 januari 2016 onderscheiden met de smago! Award, een belangrijke prijs in Duitsland in de schlagermuziek. Op 7 januari 2017 werden ze onderscheiden met de prijs Die Eins der Besten in de categorie Band des Jahres. De prijs werd uitgereikt tijdens de ARD-televisieshow Schlager-Champions – Das große Fest der Besten. Begin 2017 kwamen ze met hun album Jetzt Geht’s Richtig Los op nummer 1 binnen in Duitsland, op nummer 2 in Oostenrijk en nummer 3 in Zwitserland. De Nederlandstalige single van KLUBBB3 Het Leven Danst Sirtaki, kwam na het optreden bij RTL Late Night, op nummer 1 in de Single Top 100. In mei 2017 kregen de heren tijdens de Schlagercountdown – Das Große Premierenfest een platina plaat voor hun eerste album Vorsicht Unsensiert en een gouden plaat voor hun tweede album Jetzt Geht’s Richtig Los!. Vanaf maart 2017 ging KLUBBB3 op tournee met Das Grosse Schlagerfest – Die Party des Jahres door Duitsland, Oostenrijk en België.

In 2017 trad Smit toe tot De Toppers. Smit had al wat ervaring met de mannenzanggroep. In 2011 en 2013 stond hij als gastartiest zes avonden in de Johan Cruijff ArenA tijdens Toppers in Concert.

Discografie

Albums

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Ik zing dit lied voor jou alleen 1997 10-05-1997 1(5wk) 41 als Jantje Smit / 2× platina
Kerstmis met Jantje Smit 1997 29-11-1997 4 7 als Jantje Smit / Goud
Het land van mijn dromen 1998 30-05-1998 2 22 als Jantje Smit / Goud
Jantje Smit 1999 01-05-1999 7 15 als Jantje Smit
2000 2000 03-06-2000 32 7
Zing en lach 2001 06-10-2001 33 8
Zonder jou 2002 21-09-2002 40 8
Op eigen benen 2003 04-10-2003 45 15
Jansmit.com 22-04-2005 30-04-2005 1(3wk) 105 3× platina
Op weg naar geluk 15-09-2006 23-09-2006 1(7wk) 101 3× platina / Bestverkocht album van het jaar 2006
Stilte in de storm 29-08-2008 06-09-2008 1(2wk) 61 3× platina
Live ’09: Jan Smit komt naar je toe Tour 08/09 01-05-2009 09-05-2009 5 20 Livealbum / Platina
Leef 26-03-2010 03-04-2010 1(1wk) 58 Platina
15 jaar hits 28-10-2011 05-11-2011 3 65 Verzamelalbum / Platina
Vrienden 10-08-2012 18-08-2012 1(4wk) 48 Platina
Live in Ahoy: Jubileumconcert 2012 28-02-2013 02-03-2013 1(2wk) 16 Livealbum / Goud
Ich bin da 28-06-2013 06-07-2013 13 6 Duitstalig album
Unplugged: De Rockfield Sessies 25-10-2013 26-10-2013 1(1wk) 26 Goud
Jij & ik 22-08-2014 30-08-2014 1(3wk) 29 Platina
Recht uit m’n hart – ballades 2015 07-02-2015 1(2wk) 28 Verzamelalbum
Kerst voor iedereen 06-11-2015 15-11-2015 4 8 Platina
Vorsicht unzensiert! 08-01-2016 16-01-2016 33 2 in de formatie KLUBBB3
20 20-09-2016 24-09-2016 1(1wk) 17 Platina
Jetzt geht’s richtig los! 06-01-2017 14-01-2017 24 5 in de formatie KLUBBB3
20 jaar hits 03-11-2017 11-11-2017 8 7 Verzamelalbum
Wir werden immer mehr! 12-01-2018 20-01-2018 14 2 in de formatie KLUBBB3
Toppers in concert 2018 24-08-2018 01-09-2018 10 4 in de formatie De Toppers
Met andere woorden 20-09-2018 29-09-2018 1(1wk) 15 Goud
Toppers in concert 2019 30-08-2019 06-09-2018 16 1 in de formatie De Toppers
2 kleine kleutertjes: Een dag om nooit te vergeten 05-11-2021 samen met de stemmencast voor de gelijknamige film
Boven Jan 28-10-2022 05-11-2022 1(1wk) 3*

 

Singles

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Mama 1996 23-11-1996 12 7 als Jantje Smit / met BZN /
Nr. 12 in de Single Top 100
Ik zing dit lied voor jou alleen 1997 12-04-1997 1(7wk) 15 als Jantje Smit /
Nr. 1 in de Single Top 100 / Platina
Pappie, waar blijf je nou? 1997 21-06-1997 9 5 als Jantje Smit /
Nr. 25 in de Single Top 100
Ave Maria 1997 15-11-1997 13 8 als Jantje Smit /
Nr. 24 in de Single Top 100
Het land van mijn dromen 1998 11-04-1998 11 9 als Jantje Smit /
Nr. 10 in de Single Top 100
O sole mio 1998 13-06-1998 28 3 als Jantje Smit
Eens zit het leven je weer mee 1999 20-03-1999 tip4 als Jantje Smit /
Nr. 62 in de Single Top 100
Puik idee ballade 1999 03-07-1999 18 4 als Jantje Smit / met Normaal /
Nr. 14 in de Single Top 100
Zing en lach en leef je uit 09-2001 Nr. 76 in de Single Top 100
Op eigen benen 2003 Nr. 53 in de Single Top 100
Als de nacht verdwijnt (live) 2004 Nr. 48 in de Single Top 100
Als je iets kan doen 06-01-2005 15-01-2005 1(4wk) 9 Als onderdeel van Artiesten voor Azië /
Nr. 1 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Vrienden voor het leven / Als de nacht verdwijnt (live) 2005 02-04-2005 16 18 Nr. 5 in de Single Top 100
Boom boom bailando 2005 02-07-2005 23 4 Nr. 9 in de Single Top 100
Laura 15-10-2005 15-10-2005 7 16 Nr. 1 in de Single Top 100
Kerst voor iedereen 2005 met Bridget Maasland
Hoe kan ik van je dromen 2006 11-03-2006 24 5 Nr. 4 in de Single Top 100
Als de morgen is gekomen 25-08-2006 02-09-2006 1(5wk) 16 Nr. 1 in de Single Top 100
Cupido 17-11-2006 02-12-2006 1(5wk) 9 Nr. 1 in de Single Top 100
Op weg naar geluk 26-03-2007 07-04-2007 1(1wk) 6 Nr. 1 in de Single Top 100
Dan volg je haar benen / Calypso 26-10-2007 03-11-2007 1(4wk) 14 Calypso met John Denver /
Nr. 1 in de Single Top 100
Stilte in de storm 11-07-2008 19-07-2008 2 11 uit De Brief voor de Koning /
Nr. 1 in de Single Top 100
Als je lacht 31-10-2008 08-11-2008 3 8 Nr. 1 in de Single Top 100
Je naam in de sterren 20-02-2009 07-03-2009 11 6 Nr. 1 in de Single Top 100
Mi rowsu (Tuintje in mijn hart) 24-07-2009 08-08-2009 1(3wk) 18 met Damaru /
Nr. 1 in de Single Top 100 / Platina
Leef nu het kan 26-02-2010 06-03-2010 5 11 Nr. 1 in de Single Top 100
Terug in de tijd 2010 03-07-2010 34 3 Nr. 2 in de Single Top 100
Zie wel hoe ik thuis kom 2010 09-10-2010 33 2 Nr. 1 in de Single Top 100
Niemand zo trots als wij 07-01-2011 22-01-2011 19 5 Nr. 1 in de Single Top 100 / Platina
Hou je dan nog steeds van mij 30-09-2011 15-10-2011 34 3 Nr. 1 in de Single Top 100 / Goud
Dromen 16-01-2012 14-01-2012 tip2 Nr. 2 in de Single Top 100
Echte vrienden 24-05-2012 09-06-2012 10 8 met Gerard Joling /
Nr. 1 in de Single Top 100 / Platina
Altijd daar 19-08-2012 15-09-2012 28 6 Nr. 1 in de Single Top 100
Sla je armen om me heen 18-10-2012 03-11-2012 16 6 met Roos van Erkel / Soundtrack Het Bombardement /
Nr. 1 in de Single Top 100 / Platina
Hoop, liefde en vertrouwen 2013 23-02-2013 tip2 Nr. 1 in de Single Top 100
Leeg om je heen [2013] / To all the girls I’ve loved before 2013 12-10-2013 tip1 met Julio Iglesias /
Nr. 28 in de Single Top 100
Nederland wordt kampioen! 2014 24-05-2014 tip4 met Johnny de Mol /
Nr. 1 in de Single Top 100 / Goud
Jij & ik 08-08-2014 30-08-2014 22 5 Nr. 1 in de Single Top 100 / Goud
Handen omhoog (Remix) 03-10-2014 11-10-2014 26 3 met Kraantje Pappie /
Nr. 1 in de Single Top 100 / Goud
Kerstmis vier je samen 2014 13-12-2014 tip25 als onderdeel van Eenmaal Voor Allen /
Nr. 68 in de Single Top 100
Recht uit m’n hart 2015 07-02-2015 tip2 Nr. 1 in de Single Top 100 / Goud
Kleine superster 01-05-2015 02-05-2015 tip11 Nr. 3 in de Single Top 100 / Goud
De hoeken van de kamer 20-03-2016
Als je d’r niet bij bent 20-04-2016
Welkom in mijn hart 20-05-2016
Jij bent daar 20-06-2016 Met Kim-Lian
Kom dichterbij me 2016 24-09-2016 24 4 met Broederliefde /
Nr. 20 in de Single Top 100 / Goud
Het leven danst sirtaki 2017 in de formatie KLUBBB3 /
Nr. 76 in de Single Top 100
Ik wil slapen 2018 28-07-2018 tip13 Met Alain Clark en Glen Faria
Ik zie 07-09-2018 15-09-2018 tip6
Liever dan m’n eigen leven 2018 08-12-2018 tip
Betere tijden 2019 12-01-2019 tip
Wij zijn Nederland 17-05-2019 08-06-2019 tip10 Met John de Bever, André Rieu en Jack van Gelder
Vlinders 2019 Met Ali B en Gers Pardoel
Wij zijn Nederland 17-05-2019 08-06-2019
Je naam in de sterren 2021 24-04-2021 tip18 met Tino Martin
Zolang je bij me bent 2021 04-09-2021 tip13
Hoofd leeg, hart vrij 01-04-2022
Alles leeft in mij (voor Volendam) 26-04-2022
Tussen jou en mij 2022 23-07-2022 31 7 met Waylon /
als Willem & Jan
/ Nr. 55 in de Single Top 100
De spiegel 28-10-2022
Mijn eigen feest 06-01-2023 Met John West

 

jan smit

jan smit