Grateful Dead

Grateful Dead was een Amerikaanse rock, folk en country-band die actief was in de periode 1965-1995. Gedurende haar bestaan kende de band een opmerkelijk stabiele bezetting; alleen op toetsen zijn er wisselingen geweest. Leadgitarist Jerry Garcia fungeerde voor de buitenwereld als boegbeeld van de groep; binnen de groep zelf was er echter een grote mate van gelijkwaardigheid. Grateful Dead wordt vanwege hun experimenten met verschillende muziekstijlen en hun live-reputatie wel gezien als de ultieme jamband.

Achtergrond

Grateful Dead kwam op halverwege de jaren 60, samen met andere psychedelische bands van naam uit San Francisco, Jefferson Airplane en Quicksilver Messenger Service, tijdens de ontwikkeling van de hippie- en jeugdcultuur in de Verenigde Staten. De groep begon als Mother McCree’s Uptown Jug Champions, werd later The Warlocks, maar koos ten slotte voor de naam The Grateful Dead. De keuze van de naam is altijd een bron van speculatie geweest, maar vindt zijn oorsprong in het op goed geluk opslaan van een woordenboek.

The Grateful Dead (later zonder lidwoord) was de huisband van de Merry Pranksters van Ken Kesey, die met het geld dat hij verdiende met zijn boek One Flew Over the Cuckoo’s Nest diverse happenings organiseerde (zie bijvoorbeeld Tom Wolfe’s boek The Electric Kool-Aid Acid Test ). Psychedelische drugs en dan met name het lsd, dat legaal was in de VS tot oktober 1966, waren daarbij ruim aanwezig om de geest te beïnvloeden. In ieder geval bevrijdde het de muziek van de Grateful Dead: in een paar jaar tijd was de oorspronkelijke dans- en rhythm & blues-band veranderd in een psychedelisch collectief met vergaande muzikale ambities.

De Grateful Dead trad vaak gratis op in de parken en zalen van San Francisco, wat in de eerste jaren weinig geld, maar wel goodwill opleverde. Warner Brothers bood de groep een contract aan, met voor huidige begrippen ruime voorwaarden. Zo mocht de band zelf beslissen welke muziek er op de elpees werd gezet, en daar hebben ze nog wel grijze haren van gehad bij Warner.

De eerste gelijknamige elpee (1967) werd in drie dagen opgenomen en klinkt zeer energiek, maar is niet representatief voor de concerten die de groep toen gaf, en achteraf was de band er ook niet geweldig enthousiast over. Dat werd gecorrigeerd met Anthem of the Sun (1968), dat ongeveer acht maanden kostte om te maken en een poging was om live- en studio-opnamen te combineren. Een artistiek succes, maar niet het commerciële succes waar de band en de platenmaatschappij op hoopten. Dat werd niet beter met de uit studio-opnamen bestaande derde elpee, Aoxomoxoa (1969). (De titel is een palindroom, bedacht door Rick Griffin.)

In dat jaar werd vervolgens uit zowel economisch (goedkoop) als artistiek oogpunt (de Dead moest het juist hebben van live-optredens) de meest logische stap gezet: een live dubbel-elpee verscheen onder de titel Live / Dead. Met dit hoogtepunt in het oeuvre, met lang uitgesponnen improvisaties en de “signature tune” Dark Star keerden de kansen voor de band, maar het leverde nog niet voldoende op om aan alle schulden te kunnen voldoen.

Zoals Woodstock symbolisch was voor de zonzijde van de jeugdcultuur, zo was het fiasco bij Altamont (waarop de Rolling Stones-film Gimme Shelter gebaseerd is) symbolisch voor de schaduwzijde. Niet langer kon men in San Francisco de ogen sluiten voor de druk en de verzuring die de oneindige stroom gelukszoekers met zich meebracht. De Grateful Dead keerde bewust of onbewust terug naar haar begin in de country (tenslotte was leadgitarist Garcia onder meer banjospeler in een bluegrass-band) en bracht in 1970 tot verrassing van vriend en vijand de platen Workingman’s Dead en American Beauty uit met uitsluitend korte, sterke en op akoestische leest geschoeide songs, zonder de zo bekende uitgesponnen improvisaties. Dit bracht eindelijk het nodige commerciële succes, hoewel de bandleden pas jaren later echt de financiële vruchten zouden plukken van het harde werk.

Financieel beheer is nooit een sterk punt geweest van de band. Voor het grootste deel van haar bestaan heeft de groep dan ook eigenlijk continu moeten toeren om het hoofd boven water te houden. Ook werden de zalen steeds groter. Halverwege de jaren zeventig lastte men wel een pauze in. Mettertijd werd ook Europa aangedaan (de eerste tour daar in 1972), en zelfs Egypte. Hier heeft de groep als eerste westerse mogen spelen, en wel aan de Piramiden van Gizeh in 1978. Verder is de Summer Jam in Watkins Glen noemenswaardig, waar meer dan 600.000 mensen afkwamen op een concert van slechts drie bands: The Allman Brothers Band, The Band en Grateful Dead dus.

De breuk in de underground in 1969 had een blijvende weerslag op de muziek van de Dead. Live was er in eerste instantie nog niet zoveel aan de hand: de scherpte, intensiteit en vernieuwingsdrang van de eerste jaren waren verdwenen, maar de grote ervaring en de bereidheid onbekende paden te betreden leverde in de eerste helft van de jaren zeventig nog steeds veel mooie momenten. De concertbezoeker had niets te klagen: concerten van vier uur waren geen uitzondering, vaak met één akoestische set en één of twee elektrische sets. Op de studio-elpees van dat decennium is beter te horen dat een langzaam verval inzet: de songs worden gaandeweg minder sterk en de band keert zich steeds vaker tot externe producers, terwijl de band in de beginjaren alles zelf in de hand wilde houden. Een positieve uitzondering in dat rijtje elpees is het behoorlijk jazzy Blues for Allah.

Maar gaandeweg begon het eindeloze touren zijn tol te eisen. De spanning tussen de bandleden liep in die jaren op, mede veroorzaakt door het veranderde druggebruik: de geestverruimende en groepsversterkende middelen werden veelal ingeruild voor sinistere en solitaire drugs als heroïne en crack-cocaïne. Zo balanceerde Jerry Garcia in 1986 enkele maanden op het randje van de dood toen hij in een coma raakte, die veroorzaakt werd door een combinatie van suikerziekte en langdurig druggebruik.

Merkwaardig genoeg had de Dead in 1987, in de herfst van haar carrière, een heuse hit in de vorm van Touch of Grey, een pakkend liedje over ouder worden. Ondanks het feit dat de band in de jaren ’80 en begin jaren ’90 ruimschoots over haar artistieke hoogtepunt was, begon het geld binnen te rollen: de band verdiende met concerten jaarlijks meer dan illustere grootheden als The Rolling Stones, U2 en Paul McCartney. Grote groepen fans (Deadheads) volgden de band op tournee, wat een indicatie is van hun fanatisme, maar wat tegelijkertijd iets zegt over de concerten zelf: in de geschiedenis van de band is geen enkele identieke show te vinden.

In 1995 overleed Jerry Garcia, het meest tot de verbeelding sprekende groepslid (hoewel hij de voortrekkersrol graag afschoof op Bob Weir) aan een hartaanval in een afkickkliniek. Zijn dood betekende het formele einde van de Grateful Dead. De overige leden traden in latere jaren nog op onder de naam The Other Ones. Sinds 2003 treden ex-leden van Grateful Dead met gastmuzikanten weer op als The Dead. Bob Weir treedt daarnaast regelmatig op met zijn band RatDog en Phil Lesh met zijn groep Phil Lesh & Friends, met zo nu en dan leden van Phish, Grateful Dead, Ryan Adams, John Scofield, Warren Haynes, Chris Robinson en anderen. Op internet is de Grateful Dead nog springlevend, getuige (onder meer) de uitgebreide website.

De culturele waarde van de Grateful Dead is vooral dat zij dertig jaar lang vaandeldrager is gebleven van de idealen van de hippie-beweging en het is opmerkelijk dat er zich telkens nieuwe generaties (Amerikaanse) fans hebben aangediend. Verder heeft Grateful Dead aan de wieg gestaan van het ‘jam band genre’, een vooral in de Verenigde Staten populaire muzieksoort, met groepen als Phish en The String Cheese Incident.

De muzikale waarde ligt, naast een stapel uitstekende songs, in de vaak virtuoze exploraties op het voor jazz- en avantgardeliefhebbers interessante terrein van de groepsimprovisatie. Die muzikale kwaliteit wordt nog steeds niet alom onderkend – het flowerpower imago heeft het zicht op de grote muzikale rijkdom van de band flink vertroebeld.

Voor de Dead zijn talloze psychedelische concertposters gemaakt, onder meer door de beroemde grafische kunstenaars Rick Griffin en Victor Moscoso.

Opnames

De band stond amateur-opnames van hun optredens altijd toe. Dit leidde ertoe dat er bij optredens steeds meer amateur-apparatuur in de buurt van het podium kwam te staan, waardoor de officiële apparatuur zelfs in het gedrang kwam. Hierop werd besloten om speciale “soundboard”-kaartjes te verkopen, waarbij amateurs de gelegenheid kregen op een vaste plek opnames te maken. Deze kregen hierdoor een hoge kwaliteit. De website Internet Archive is de host van deze opnames.

Na onderhandelingen met de overgebleven leden van Grateful Dead is wel besloten dat de soundboardopnames alleen als stream kunnen worden beluisterd.

Fare Thee Well

in 2015 besluiten Hart, Kreutzmann, Lesh en Weir een aantal concerten te organiseren. Het zijn er vijf, genaamd Fare Thee Well, naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van Grateful Dead. De optredens werden gehouden op 27 en 28 juni in Santa Clara, California, in het Levi’s stadion; en op 3, 4 en 5 juli in Chicago, Illinois, in het Soldiers Field stadion. De bandleden verklaarden dat het de laatste keer zou zijn dat zij onder de groepsnaam zouden optreden. Ze werden bijgestaan door Trey Anastasio van Phish op gitaar, Jeff Chimenti op keyboards, en Bruce Hornsby op piano. De vraag naar kaartjes was enorm. De concerten waren te volgen via verschillende media. De Chicago shows zijn uitgebracht op cd, blu-ray en dvd.

Oorspronkelijke leden

 • Jerry Garcia (gitaar en zang)
 • Bob Weir (gitaar en zang)
 • Phil Lesh (basgitaar en zang)
 • Bill Kreutzmann (drums)
 • Ron “Pigpen” McKernan (toetsen, zang, harmonica en percussie)

Andere leden

 • Mickey Hart (drums)
 • Tom Constanten (toetsen)
 • Keith Godchaux (toetsen)
 • Bruce Hornsby (toetsen)
 • Robert Hunter (tekstschrijver)
 • Donna Jean Godchaux (zang)
 • Brent Mydland (toetsen en zang)
 • Vince Welnick (toetsen en zang)
 • John Mayer (gitaar en zang)

 

Discografie


1965
Nov 3, 1965 6 studio tracks The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
Nov 3, 1965 6 studio tracks Birth Of The Dead, Grateful Dead, 2003
Nov 3, 1965 2 studio tracks So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999

1966
Feb/March 1966 3 live tracks Rare Cuts and Oddities 1966, Grateful Dead, 2005
March 2, 1966 2 studio tracks Rare Cuts and Oddities 1966, Grateful Dead, 2005
March 12, 1966 3 live tracks Rare Cuts and Oddities 1966, Grateful Dead, 2005
Early 1966 7 studio tracks Rare Cuts and Oddities 1966, Grateful Dead, 2005
June 1966 Studio Stealin’ / Don’t Ease Me In, Grateful Dead, 1966
June 1966 10 studio tracks The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
June 1966 10 studio tracks Birth Of The Dead, Grateful Dead, 2003
June 1966 1 studio track Searching For The Sound Bonus CD, Grateful Dead, 2005
July 3, 1966 2 live tracks Rare Cuts and Oddities 1966, Grateful Dead, 2005
July 3, 1966 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
July 16, 1966 2 live songs So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
July 16, 1966 2 live songs So Many Roads (1965-1995) Sampler, Grateful Dead, 1999
July 29, 1966 Live July 29, 1966, Grateful Dead, 2017
July 30, 1966 4 live songs July 29, 1966, Grateful Dead, 2017
July 1966 14 live tracks The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
July 1966 14 live tracks Birth Of The Dead, Grateful Dead, 2003
July 29, 1966 13 live tracks The Grateful Dead (50th Anniv. deluxe CD), Grateful Dead, 2017
July 30, 1966 4 live tracks The Grateful Dead (50th Anniv. deluxe CD), Grateful Dead, 2017
Late 1966 1 studio tracks Rare Cuts and Oddities 1966, Grateful Dead, 2005
Unknown date 1966 2 live songs So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999

1967
Jan 1967 Studio The Grateful Dead, Grateful Dead, 1967
Jan 1967 1 studio song The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
Feb 2, 1967 4 studio tracks The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
March 18, 1967 1 live song So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
March 1967 Studio Fire In The City single, Jon Hendricks, 1967
March 1967 1 studio track The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
March 1967 1 studio track Birth Of The Dead, Grateful Dead, 2003
Sept 3, 1967 1 live song Fallout From The Phil Zone, Grateful Dead, 1997
Sept 3, 1967 1 live song The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
Oct 27, 1967 9 live songs Anthem Of The Sun (deluxe), Grateful Dead, 2018
Nov 10, 1967 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
Nov 10, 1967 Live Shrine Exposition Hall, 11/10/1967, Grateful Dead, 2015
1967 and 1968 Studio/live Anthem Of The Sun, Grateful Dead, 1968
1967 and 1968 Studio/live Anthem Of The Sun (deluxe), Grateful Dead, 2018

1968
1967 and 1968 Studio/live Anthem Of The Sun, Grateful Dead, 1968
1967 and 1968 Studio/live Anthem Of The Sun (deluxe), Grateful Dead, 2018
Jan 20, 1968 1 song live Road Trips: Vol 2, No 2: Feb 14, 1968, Carousel, Grateful Dead, 2009
Jan 20, 1968 1 song live Road Trips: Vol 2, No 2: Feb 14, 1968, Carousel Bonus CD, Grateful Dead, 2009
Jan 23, 1968 2 songs live Road Trips: Vol 2, No 2: Feb 14, 1968, Carousel, Grateful Dead, 2009
Jan 23, 1968 5 songs live Road Trips: Vol 2, No 2: Feb 14, 1968, Carousel Bonus CD, Grateful Dead, 2009
Jan 30, 1968 1 song live Road Trips: Vol 2, No 2: Feb 14, 1968, Carousel Bonus CD, Grateful Dead, 2009
Feb 2, 1968 1 live song So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Feb 2, 1968 1 song live Road Trips: Vol 2, No 2: Feb 14, 1968, Carousel, Grateful Dead, 2009
Feb 14, 1968 live Road Trips: Vol 2, No 2: Feb 14, 1968, Carousel, Grateful Dead, 2009
Feb 22-24, 1968 Live Dick’s Picks, Vol. 22, Grateful Dead, 2001
March 16, 1968 3 live songs So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
March 17, 1968 Live Download Series, Vol. 6: 3/17/68, Grateful Dead, 2005
June 14, 1968 1 track Fillmore West 1969 Bonus Disc, Grateful Dead, 2005
Aug 13, 1968 3 live studio outtakes The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
Aug 21, 1968 4 live songs Grateful Dead Origins: Deluxe Edition LP, Grateful Dead, 2020
Aug 23, 1968 3 live songs The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
Aug 23, 1968 3 live songs Two From The Vault, Grateful Dead, 2007 (exp edition)
Aug 24, 1968 9 live songs Two From The Vault, Grateful Dead, 1992
Oct 20, 1968 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
Late 1968 Recorded Aoxomoxoa, Grateful Dead, 1969

1969
Jan 23, 1969 2 rehearsal tracks Download Series, Vol. 12: 4/17/69, Grateful Dead, 2006
Jan 24, 1969 3 live songs Aoxomoxoa (50th Anniv Deluxe Ed), Grateful Dead, 1969
Jan 25, 1969 1 live song The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
Jan 25, 1969 4 live songs Aoxomoxoa (50th Anniv Deluxe Ed), Grateful Dead, 1969
Jan 26, 1969 2 live songs Live/Dead, Grateful Dead, 1969
Jan 26, 1969 2 live songs Aoxomoxoa (50th Anniv Deluxe Ed), Grateful Dead, 1969
Feb 11, 1969 Live Fillmore East 2.11.69, Grateful Dead, 1997
Feb 22, 1969 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
Feb 27, 1969 2 live songs Live/Dead, Grateful Dead, 1969
Feb 27, 1969 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Feb 27, 1969 Live Fillmore West 1969: Complete Recordings, Grateful Dead, 2005
Feb 27, 1969 1 live track Fillmore West 1969: Compilation, Grateful Dead, 2005
Feb 27, 1969 Live Fillmore West 1969: February 27th, Grateful Dead, 2018
Feb 28, 1969 Live Fillmore West 1969: Complete Recordings, Grateful Dead, 2005
Feb 28, 1969 9 live tracks Fillmore West 1969: Compilation, Grateful Dead, 2005
March 1, 1969 Live Fillmore West 1969: Complete Recordings, Grateful Dead, 2005
March 1, 1969 2 live tracks Fillmore West 1969: Compilation, Grateful Dead, 2005
March 2, 1969 3 live songs Live/Dead, Grateful Dead, 1969
March 2, 1969 Live Fillmore West 1969: Complete Recordings, Grateful Dead, 2005
March 2, 1969 7 live tracks Fillmore West 1969: Compilation, Grateful Dead, 2005
April 17, 1969 Live Download Series, Vol. 12: 4/17/69, Grateful Dead, 2006
April 26, 1969 8 live tracks Dick’s Picks, Vol. 26, Grateful Dead, 2002
April 26, 1969 1 live song Fallout From The Phil Zone, Grateful Dead, 1997
April 27, 1969 8 live tracks Dick’s Picks, Vol. 26, Grateful Dead, 2002
May 23, 1969 Live Road Trips: Vol 4, No. 1: Big Rock Pow Wow 69, Grateful Dead, 2010
May 24, 1969 Live Road Trips: Vol 4, No. 1: Big Rock Pow Wow 69, Grateful Dead, 2010
June 8, 1969 3 tracks Fillmore West 1969 Bonus Disc, Grateful Dead, 2005
June 27, 1969 1 live song The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
Aug 16, 1969 1 live song Woodstock: 40 Years On: Back to Yasgur’s Farm, Various Artists, 2009
Aug 16, 1969 1 or 2 live songs Woodstock: 3 Days of Peace & Music: 40th Anniv (DVD), Various Artists, 2009
Aug 16, 1969 5 live songs Woodstock: Back To The Garden: 50th Anniversary Archive, Various Artists, 2019
Aug 16, 1969 3 live songs Woodstock: Back To The Garden: 50th Anniversary Experience 10 CD, Various Artists, 2019
Nov 7, 1969 1 live song Dick’s Picks, Vol. 16, Grateful Dead, 2000
Nov 8, 1969 Live Dick’s Picks, Vol. 16, Grateful Dead, 2000
Dec 11, 1969 7 live songs Dave’s Picks Bonus CD 2014, Grateful Dead, 2014
Dec 12, 1969 Live Dave’s Picks Volume 10: Thelma, Los Angeles, CA 12/12/69, Grateful Dead, 2014
Dec 12, 1969 4 live songs Best Of The Grateful Dead Hour, Grateful Dead, 2000
Dec 20, 1969 Live Dave’s Picks Volume 6: SF 12/20/69 & St. Louis 2/2/70, Grateful Dead, 2013
Dec 21, 1969 11 live songs Dave’s Picks Bonus CD 2013, Grateful Dead, 2013

1970
Jan 2, 1970 1 live song Fallout From The Phil Zone, Grateful Dead, 1997
Jan 2, 1970 Live Dave’s Picks Volume 30: Fillmore East, 2/1/70, Grateful Dead, 2019
Jan 3, 1970 5 live songs Dave’s Picks Volume 30: Fillmore East, 2/1/70, Grateful Dead, 2019
Jan 3, 1970 12 live songs Dave’s Picks Bonus CD 2019: Fillmore East, 3/1/70, Grateful Dead, 2019
Jan 10, 1970 1 live song The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
Jan 16, 1970 1 live song The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
Jan 17, 1970 1 live song The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
Jan 18, 1970 Live Download Series, Vol. 2: 1/18/70, Grateful Dead, 2005
Jan 20, 1970 Studio (Garcia) Zabriskie Point Soundtrack (Ext. 2 CD version), Various Artists, 1997
Jan 23, 1970 Live Dave’s Picks Vol 19: Honolulu, 1/23/70, Grateful Dead, 2016
Jan 24, 1970 10 live songs Dave’s Picks Vol 19: Honolulu, 1/23/70, Grateful Dead, 2016
Jan 24, 1970 1 live song The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
Feb 2, 1970 Live Dave’s Picks Volume 6: SF 12/20/69 & St. Louis 2/2/70, Grateful Dead, 2013
Feb 4, 1970 Live Download Series, Family Dog 2/4/70, Grateful Dead, 2005
Feb 4, 1970 3 live songs A Night At The Family Dog, Various Artists, 2007
Feb 5, 1970 1 live song The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
Feb 7, 1970 3 tracks Fillmore West 1969 Bonus Disc, Grateful Dead, 2005
Feb 8, 1970 2 live songs The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
Feb 13, 1970 4 live songs History Of The Grateful Dead, Vol. 1, Grateful Dead, 1973
Feb 13, 1970 4 live songs Dick’s Picks, Vol. 4, Grateful Dead, 1996
Feb 13, 1970 1 live song The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
Feb 14, 1970 3 live songs History Of The Grateful Dead, Vol. 1, Grateful Dead, 1973
Feb 14, 1970 14 live songs Dick’s Picks, Vol. 4, Grateful Dead, 1996
Feb 14, 1970 1 live song Long Strange Trip, Grateful Dead, 2017
Late Feb 1970 Studio Workingman’s Dead, Grateful Dead, 1970
April 12, 1970 1 live song Fallout From The Phil Zone, Grateful Dead, 1997
April 15, 1970 1 live song The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
April 15, 1970 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
April 18, 1970 17 live songs Family Dog at the Great Highway, 4/18/70, Grateful Dead, 2013
May 1, 1970 1 live song Fallout From The Phil Zone, Grateful Dead, 1997
May 2, 1970 Live Dick’s Picks, Vol. 8, Grateful Dead, 1997
May 14, 1970 5 live song Road Trips: Vol 3, No 3: Fillmore East, 5/15/70 Bonus, Grateful Dead, 2010
May 15, 1970 1 live song The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
May 15, 1970 1 live song Fallout From The Phil Zone, Grateful Dead, 1997
May 15, 1970 34 live song Road Trips: Vol 3, No 3: Fillmore East, 5/15/70, Grateful Dead, 2010
May 15, 1970 8 live song Road Trips: Vol 3, No 3: Fillmore East, 5/15/70 Bonus, Grateful Dead, 2010
June 6, 1970 1 live song The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
June/July 1970 Live Festival Express, Various Artists, 2004
Aug/Sept 1970 Studio American Beauty, Grateful Dead, 1970
Oct 4, 1970 2 live song The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
Oct 5, 1970 1 song Download Series, Family Dog 2/4/70, Grateful Dead, 2005
Dec 26, 1970 1 live song The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
Dec 31, 1970 1 song The Closing of Winterland Bonus CD, Grateful Dead, 2003
Dec 31, 1970 2 songs Download Series, Family Dog 2/4/70, Grateful Dead, 2005
Unknown date 1970 2 studio outtakes So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Unknown date 1970 1 studio outtake So Many Roads (1965-1995) Sampler, Grateful Dead, 1999
Unknown date 1970 1 alt mix studio The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
Unknown date 1970 1 live song Fallout From The Phil Zone, Grateful Dead, 1997

1971
Feb 18, 1971 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Feb 18, 1971 Live American Beauty (50th Anniversary Deluxe Edition), Grateful Dead, 2020
Feb 19, 1971 Live Three From The Vault, Grateful Dead, 2007
Feb 19, 1971 1 live song The Music Never Stopped: Soundtrack, Various Artists, 2011
Feb 22, 1971 Live Workingmans Dead (50th Anniversary Deluxe Edition), Grateful Dead, 2020
March 18, 1971 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
March 24, 1971 1 live song Grateful Dead (Skull & Roses), Grateful Dead, 1971
April 5, 1971 3 live songs Grateful Dead (Skull & Roses), Grateful Dead, 1971
April 6, 1971 2 live tracks The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
April 25, 1971 10 live songs Ladies and Gentlemen …, Grateful Dead, 2000
April 26, 1971 3 live songs Grateful Dead (Skull & Roses), Grateful Dead, 1971
April 26, 1971 1 live song Skydog: The Duane Allman Retrospective, Duane Allman / Various Artists, 2013
April 27, 1971 2 live songs Grateful Dead (Skull & Roses), Grateful Dead, 1971
April 27, 1971 3 live songs Ladies and Gentlemen …, Grateful Dead, 2000
April 28, 1971 1 live song Grateful Dead (Skull & Roses), Grateful Dead, 1971
April 28, 1971 14 live songs Ladies and Gentlemen …, Grateful Dead, 2000
April 29, 1971 1 live song Grateful Dead (Skull & Roses), Grateful Dead, 1971
April 29, 1971 15 live songs Ladies and Gentlemen …, Grateful Dead, 2000
May 30, 1971 10 live songs Winterland 30th May 1971, Grateful Dead, 2012
June 21, 1971 2 live songs Long Strange Trip, Grateful Dead, 2017
July 2, 1971 2 live songs Fillmore : The Last Days, Various Artists, 1972
July 2, 1971 10 live songs Grateful Dead (Skull and Roses) Exp 50th Anniv Edition, Grateful Dead, 2021
July 31, 1971 10 live songs Road Trips: Vol 1, No 3: Summer 1971, Grateful Dead, 2008
July 31, 1971 2 live songs Road Trips: Vol 1, No 3: Summer 1971, Bonus CD, Grateful Dead, 2008
Aug 4, 1971 3 live songs Road Trips: Vol 1, No 3: Summer 1971, Bonus CD, Grateful Dead, 2008
Aug 6, 1971 1 live song Fallout From The Phil Zone, Grateful Dead, 1997
Aug 6, 1971 5 live songs Road Trips: Vol 1, No 3: Summer 1971, Bonus CD, Grateful Dead, 2008
Aug 6, 1971 7 live songs Dick’s Picks, Vol. 35, Grateful Dead, 2005
Aug 7, 1971 Live Dick’s Picks, Vol. 35, Grateful Dead, 2005
Aug 14, 1971 1 live song Huckleberry Jam, Various Artists, 1997
Aug 23, 1971 11 live songs Road Trips: Vol 1, No 3: Summer 1971, Grateful Dead, 2008
Aug 24, 1971 Live Dick’s Picks, Vol. 35, Grateful Dead, 2005
Oct 21, 1971 10 live songs Dave’s Picks Volume 3, Grateful Dead, 2012
Oct 22, 1971 Live Dave’s Picks Volume 3, Grateful Dead, 2012
Oct 26, 1971 Live Download Series, Vol. 3: 10/26/71, Grateful Dead, 2005
Oct 31, 1971 Live Dick’s Picks, Vol. 2, Grateful Dead, 1995
Nov 14, 1971 9 live songs Road Trips: Vol 3, No 2: Austin, Nov 15, 1971 Bonus CD, Grateful Dead, 2010
Nov 15, 1971 Live Road Trips: Vol 3, No 2: Austin, Nov 15, 1971, Grateful Dead, 2010
Nov 17, 1971 Live Dave’s Picks Volume 26, Grateful Dead, 2018
Dec 6, 1971 11 live tracks Dave’s Picks Volume 22: New York, 12/7/71, Grateful Dead, 2017
Dec 6, 1971 10 live tracks Dave’s Picks Bonus CD 2017, Grateful Dead, 2017
Dec 7, 1971 Live Dave’s Picks Volume 22: New York, 12/7/71, Grateful Dead, 2017
Dec 9, 1971 Live Listen to the River: St. Louis ’71 ’72 ’73, Grateful Dead, 2021
Dec 10, 1971 Live Fox Theatre, St. Louis, MO 12/10/71, Grateful Dead, 2021
Dec 10, 1971 Live Listen to the River: St. Louis ’71 ’72 ’73, Grateful Dead, 2021
Dec 14, 1971 16 live tracks Dave’s Picks Volume 26, Grateful Dead, 2018
Dec 14, 1971 11 live tracks Dave’s Picks Bonus CD 2018, Grateful Dead, 2018
Dec 31, 1971 2 tracks The Closing of Winterland Bonus CD, Grateful Dead, 2003

1972
March 21, 1972 4 live tracks Dave’s Picks Bonus CD 2015, Grateful Dead, 2015
March 22, 1972 5 live tracks Rockin’ The Rhein bonus CD, Grateful Dead, 2004
March 23, 1972 1 live track Rockin’ The Rhein bonus CD, Grateful Dead, 2004
March 23, 1972 1 live song Weir Here: The Best Of Bob Weir, Bob Weir, 2004
March 25, 1972 8 live tracks Dick’s Picks, Vol. 30, Grateful Dead, 2003
March 26, 1972 Live Dave’s Picks Volume 14: Academy Of Music, NYC, 3/26/72, Grateful Dead, 2015
March 27, 1972 1 live track Dick’s Picks, Vol. 30, Grateful Dead, 2003
March 27, 1972 5 live tracks Dave’s Picks Bonus CD 2015, Grateful Dead, 2015
March 28, 1972 Live Dick’s Picks, Vol. 30, Grateful Dead, 2003
April 7-May 26, 1972 22 shows Europe ’72, The Complete Recordings, Grateful Dead, 2011
April 7, 1972 At least 7 live songs Steppin’ Out with the Grateful Dead, Grateful Dead, 2002
April 7, 1972 4 live tracks Europe ’72, Vol. 2, Grateful Dead, 2011
April 7, 1972 Live Europe ’72: Wembley Empire Pool, London, England, 4/7/1972, Grateful Dead, 2011
April 8, 1972 1 live track Europe ’72, Grateful Dead, 1972
April 8, 1972 At least 5 live songs Steppin’ Out with the Grateful Dead, Grateful Dead, 2002
April 8, 1972 1 live song The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
April 8, 1972 Live Europe ’72: Wembley Empire Pool, London, England, 4/8/1972, Grateful Dead, 2011
April 11, 1972 3 songs Steppin’ Out with the Grateful Dead, Grateful Dead, 2002
April 11, 1972 Live Europe ’72: City Hall, Newcastle, England, 4/11/1972, Grateful Dead, 2011
April 14, 1972 1 live track Europe ’72, Grateful Dead, 1972
April 14, 1972 5 live tracks The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
April 14, 1972 4 live tracks Europe ’72, Vol. 2, Grateful Dead, 2011
April 14, 1972 Live Europe ’72: Tivoli Concert Hall, Copenhagen, Denmark, 4/14/1972, Grateful Dead, 2011
April 16, 1972 Live Europe ’72: Aarhus University, Aarhus, Denmark, 4/16/1972, Grateful Dead, 2011
April 17, 1972 1 live track Grateful Dead Scrapbook Deluxe Edition DVD, Grateful Dead, 2009
April 17, 1972 Live Europe ’72: Tivoli Concert Hall, Copenhagen, Denmark, 4/17/1972, Grateful Dead, 2011
April 21, 1972 Live Europe ’72: Beat Club, Bremen, West Germany, 4/21/1972, Grateful Dead, 2011
April 24, 1972 Live Rockin’ The Rhein, Grateful Dead, 2004
April 24, 1972 Live Europe ’72: Rheinhalle, Dusseldorf, West Germany, 4/24/1972, Grateful Dead, 2011
April 26, 1972 Live Hundred Year Hall, Grateful Dead, 1995
April 26, 1972 1 live song The Golden Road (1965-1973), Grateful Dead, 2001
April 26, 1972 2 live tracks Europe ’72, Vol. 2, Grateful Dead, 2011
April 26, 1972 Live Europe ’72: Jahrhundert Halle, Frankfurt, West Germany, 4/26/1972, Grateful Dead, 2011
April 29, 1972 Live Europe ’72: Musikhalle, Hamburg, West Germany, 4/29/1972, Grateful Dead, 2011
May 3, 1972 2 live tracks Europe ’72, Grateful Dead, 1972
May 3, 1972 4 live tracks Europe ’72, Vol. 2, Grateful Dead, 2011
May 3, 1972 Live Europe ’72: Olympia Theatre, Paris, France, 5/3/1972, Grateful Dead, 2011
May 4, 1972 1 live track Europe ’72, Grateful Dead, 1972
May 4, 1972 2 live tracks Europe ’72, Vol. 2, Grateful Dead, 2011
May 4, 1972 Live Europe ’72: Olympia Theatre, Paris, France, 5/4/1972, Grateful Dead, 2011
May 4, 1972 1 song Dark Star 12″ single, Grateful Dead, 2012
May 7, 1972 9 songs Steppin’ Out with the Grateful Dead, Grateful Dead, 2002
May 7, 1972 1 song The Bickershaw Festival 1972, Various Artists, 2007
May 7, 1972 3 live tracks Europe ’72, Vol. 2, Grateful Dead, 2011
May 7, 1972 Live Europe ’72: Bickershaw Festival, Wigan, England, 5/7/1972, Grateful Dead, 2011
May 10, 1972 1 live track Europe ’72, Grateful Dead, 1972
May 10, 1972 Live Europe ’72: Concertgebouw, Amsterdam, Holland, 5/10/1972, Grateful Dead, 2011
May 11, 1972 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
May 11, 1972 Live Europe ’72: Rotterdam Civic Hall, Rotterdam, Holland, 5/11/1972, Grateful Dead, 2011
May 13, 1972 Live Europe ’72: Lille Fairgrounds, Lille, France, 5/13/1972, Grateful Dead, 2011
May 16, 1972 1 live track Europe ’72, Vol. 2, Grateful Dead, 2011
May 16, 1972 Live Europe ’72: Theatre Hall, Luxembourg, 5/16/1972, Grateful Dead, 2011
May 18, 1972 Live Europe ’72: Kongressaal, Munich, West Germany, 5/18/1972, Grateful Dead, 2011
May 23, 1972 At least 7 live songs Steppin’ Out with the Grateful Dead, Grateful Dead, 2002
May 23, 1972 Live Europe ’72: Strand Lyceum, London, England, 5/23/1972, Grateful Dead, 2011
May 24, 1972 2 live tracks Europe ’72, Grateful Dead, 1972
May 24, 1972 2 live tracks Rockin’ The Rhein, Grateful Dead, 2004
May 24, 1972 1 live track Europe ’72, Vol. 2, Grateful Dead, 2011
May 24, 1972 Live Europe ’72: Strand Lyceum, London, England, 5/24/1972, Grateful Dead, 2011
May 25, 1972 Live Europe ’72: Strand Lyceum, London, England, 5/25/1972, Grateful Dead, 2011
May 26, 1972 4 live tracks Europe ’72, Grateful Dead, 1972
May 26, 1972 At least 2 live songs Steppin’ Out with the Grateful Dead, Grateful Dead, 2002
May 26, 1972 1 live track Europe ’72, Vol. 2, Grateful Dead, 2011
May 26, 1972 Live Europe ’72: Strand Lyceum, London, England, 5/26/1972, Grateful Dead, 2011
May 2?, 1972 3 live tracks Europe ’72, Grateful Dead, 1972
July 21, 1972 Live Download Series, Vol. 10: 7/21/72, Grateful Dead, 2006
July 22, 1972 6 live songs Download Series, Vol. 10: 7/21/72, Gratful Dead, 2006
Aug 25, 1972 Live Dave’s Picks Volume 24, Grateful Dea, 2017
Aug 27, 1972 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Aug 27, 1972 Live Sunshine Daydream, Veneta, 8/27/72, Grateful Dead, 2013
Sept 3, 1972 3 live songs Dick’s Picks, Vol. 36, Grateful Dead, 2005
Sept 17, 1972 Live Dick’s Picks, Vol. 23, Grateful Dead, 2001
Sept 21, 1972 Live Dick’s Picks, Vol. 36, Grateful Dead, 2005
Sept 24, 1972 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
Sept 27, 1972 Live Dick’s Picks, Vol. 11, Grateful Dead, 1998
Oct 17, 1972 Live Listen to the River: St. Louis ’71 ’72 ’73, Grateful Dead, 2021
Oct 18, 1972 5 live tracks Light Into Ashes: St. Louis, MO 10-18-72, Grateful Dead, 2021
Oct 18, 1972 Live Listen to the River: St. Louis ’71 ’72 ’73, Grateful Dead, 2021
Oct 19, 1972 Live Listen to the River: St. Louis ’71 ’72 ’73, Grateful Dead, 2021
Nov 15, 1972 4 live songs Dave’s Picks Volume 11: Wichita, KS, 11/17/72, Grateful Dead, 2014
Nov 17, 1972 Live Dave’s Picks Volume 11: Wichita, KS, 11/17/72, Grateful Dead, 2014
Nov 18, 1972 8 live songs Houston, Texas, 11/18/1972, Grateful Dead, 2014
Dec 31, 1972 1 track The Closing of Winterland Bonus CD, Grateful Dead, 2003

1973
Jan 23, 1973 1 live song Garcia Plays Dylan, Jerry Garcia Band / Grateful Dead, 2005
Feb 26, 1973 Live Dick’s Picks, Vol. 28, Grateful Dead, 2003
Feb 28, 1973 Live Dick’s Picks, Vol. 28, Grateful Dead, 2003
March 24, 1973 Live Dave’s Picks Volume 32: Philadelphia, 3/24/73, Grateful Dead, 2019
March 28, 1973 1 live song Beyond Description, Grateful Dead, 2004
March 28, 1973 Live Dave’s Picks Volume 16: Springfield, 3/28/73, Grateful Dead, 2015
April 2, 1973 Live Dave’s Picks Volume 21: Boston, 4/2/73, Grateful Dead, 2017
June 10, 1973 1 live song Postcards Of The Hanging, Grateful Dead, 2002
June 22, 1973 Live Pacific Northwest ’73–’74: The Complete Recordings, Grateful Dead, 2018
June 22, 1973 7 live tracks Pacific Northwest ’73–’74: Believe It If You Need It, Grateful Dead, 2018
June 24, 1973 Live Pacific Northwest ’73–’74: The Complete Recordings, Grateful Dead, 2018
June 24, 1973 1 live track Pacific Northwest ’73–’74: Believe It If You Need It, Grateful Dead, 2018
June 26, 1973 Live Pacific Northwest ’73–’74: The Complete Recordings, Grateful Dead, 2018
July 27, 1973 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Aug 4, 1973 1 studio demo Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Aug 7, 1973 1 studio outtake Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Aug 8, 1973 1 studio outtake Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Aug 11, 1973 1 studio demo Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Aug 6-15, 1973 Studio Wake Of The Flood, Grateful Dead, 1973
Sept 7, 1973 1 live song Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Sept 7, 1973 2 live songs Dave’s Picks, Vol. 38, Grateful Dead, 2021
Sept 7, 1973 8 live songs Dave’s Picks Bonus CD 2021, Grateful Dead, 2021
Sept 8, 1973 Live Dave’s Picks, Vol. 38, Grateful Dead, 2021
Oct 19, 1973 Live Dick’s Picks, Vol. 19, Grateful Dead, 2000
Oct 29, 1973 Live Listen to the River: St. Louis ’71 ’72 ’73, Grateful Dead, 2021
Oct 30, 1973 Live Listen to the River: St. Louis ’71 ’72 ’73, Grateful Dead, 2021
Nov 9, 1973 Live Winterland 1973: The Complete Recordings, Grateful Dead, 2008
Nov 10, 1973 Live Winterland 1973: The Complete Recordings, Grateful Dead, 2008
Nov 11, 1973 Live Winterland 1973: The Complete Recordings, Grateful Dead, 2008
Nov 14, 1973 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
Nov 17, 1973 Live Dave’s Picks Volume 5: Pauley Pavilion, UCLA, 17/11/73, Grateful Dead, 2013
Nov 20, 1973 3 songs Road Trips: Vol 4, Number 3: Denver 1973, Grateful Dead, 2011
Nov 21, 1973 Live Road Trips: Vol 4, Number 3: Denver 1973, Grateful Dead, 2011
Nov 30, 1973 Live Dick’s Picks, Vol. 14, Grateful Dead, 1999
Dec 2, 1973 Live Dick’s Picks, Vol. 14, Grateful Dead, 1999
Dec 4, 1973 9 live songs Winterland 1973 Bonus CD, Grateful Dead, 2008
Dec 6, 1973 5 live songs Road Trips: 2011 Bonus Disc, Grateful Dead, 2011
Dec 10, 1973 Live Download Series, Vol. 8: 12/10/73, Grateful Dead, 2005
Dec 19, 1973 Live Dick’s Picks, Vol. 1, Grateful Dead, 1993

1974
Feb 24, 1974 Live Dave’s Picks Volume 13: Winterland, SF, 2/24/74, Grateful Dead, 2015
March 23, 1974 Live Dick’s Picks, Vol. 24, Grateful Dead, 2002
Mar 30 to Apr 19, 1974 Studio Grateful Dead From The Mars Hotel, Grateful Dead, 1974
May 14, 1974 Live Dave’s Picks Volume 9: Missoula 5/14/74, Grateful Dead, 2014
May 17, 1974 1 live song Beyond Description, Grateful Dead, 2004
May 17, 1974 Live Pacific Northwest ’73–’74: The Complete Recordings, Grateful Dead, 2018
May 17, 1974 2 live tracks Pacific Northwest ’73–’74: Believe It If You Need It, Grateful Dead, 2018
May 19, 1974 Live Pacific Northwest ’73–’74: The Complete Recordings, Grateful Dead, 2018
May 19, 1974 7 live tracks Pacific Northwest ’73–’74: Believe It If You Need It, Grateful Dead, 2018
May 21, 1974 Live Pacific Northwest ’73–’74: The Complete Recordings, Grateful Dead, 2018
May 21, 1974 3 live tracks Pacific Northwest ’73–’74: Believe It If You NeedIt, Grateful Dead, 2018
May 21, 1974 1 live track Playing In The Band, Seattle, Washington 5/21/74, Grateful Dead, 2018
June 16, 1974 7 live songs Road Trips: Vol 2, No 3: June 1974, Wall Of Sound, Grateful Dead, 2009
June 16, 1974 6 live songs Road Trips: Vol 2, No 3: June 1974, Bonus CD, Grateful Dead, 2009
June 18, 1974 8 live songs Road Trips: Vol 2, No 3: June 1974, Wall Of Sound, Grateful Dead, 2009
June 18, 1974 3 live songs Road Trips: Vol 2, No 3: June 1974, Bonus CD, Grateful Dead, 2009
June 22, 1974 6 live songs Dave’s Picks Bonus CD 2020, Grateful Dead, 2020
June 23, 1974 1 live song Beyond Description, Grateful Dead, 2004
June 23, 1974 3 live songs So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
June 23, 1974 Live Dave’s Picks Volume 34: Miami, 6/23/74, Grateful Dead, 2020
June 26, 1974 11 live songs Dick’s Picks, Vol. 12, Grateful Dead, 1998
June 28, 1974 14 live songs Dick’s Picks, Vol. 12, Grateful Dead, 1998
July 19, 1974 Live Dave’s Picks Vol 17, Grateful Dead, 2016
July 29, 1974 10 live songs Dave’s Picks Bonus CD 2012, Grateful Dead, 2012
July 31, 1974 Live Dave’s Picks Volume 2: Dillon Stadium, Hartford, CT, 7/31/74, Grateful Dead, 2012
Aug 4, 5 & 6, 1974 Live Dick’s Picks, Vol. 31, Grateful Dead, 2004
Sept 9, 1974 6 live songs Dick’s Picks, Vol. 7, Grateful Dead, 1997
Sept 10, 1974 10 live songs Dick’s Picks, Vol. 7, Grateful Dead, 1997
Sept 11, 1974 6 live songs Dick’s Picks, Vol. 7, Grateful Dead, 1997
Sept 18, 1974 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
Oct 1974 Live The Grateful Dead Movie, Grateful Dead, 1981
Oct 1974 Live The Grateful Dead Movie (extended DVD), Grateful Dead, 2004
Oct 1974 Live Grateful Dead Movie Soundtrack, Grateful Dead, 2004
Oct 1974 Live Steal Your Face, Grateful Dead, 1976
Oct 16, 1974 1 live track Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Oct 16, 1974 1 live track Grateful Dead Movie Soundtrack, Grateful Dead, 2004
Oct 17, 1974 1 live track Beyond Description Bonus CD, Grateful Dead, 2004
Oct 17, 1974 12 live tracks Grateful Dead Movie Soundtrack, Grateful Dead, 2004
Oct 18, 1974 9 live tracks Grateful Dead Movie Soundtrack, Grateful Dead, 2004
Oct 19, 1974 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Oct 19, 1974 11 live tracks Grateful Dead Movie Soundtrack, Grateful Dead, 2004
Oct 20, 1974 10 live tracks Grateful Dead Movie Soundtrack, Grateful Dead, 2004

1975
Feb 27, 1975 4 studio outtakes Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Feb 28, 1975 1 studio outtake Beyond Description, Grateful Dead, 2004
March 23, 1975 1 live track Beyond Description Bonus CD, Grateful Dead, 2004
May 7, 1975 1 studio outtakes Beyond Description, Grateful Dead, 2004
June 4 to July 13 1975 Studio Blues For Allah, Grateful Dead, 1975
Aug 12, 1975 1 rehearsal track Beyond Description Bonus CD, Grateful Dead, 2004
Aug 13 1975 Live One From The Vault, Grateful Dead, 1991
Sept 28, 1975 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015

1976
June 9, 1976 Live Road Trips: Vol 4, No. 5: Boston Music Hall 6.9.76, Grateful Dead, 2011
June 9, 1976 2 live tracks Spirit of ’76 bonus CD, Grateful Dead, 2006
June 10, 1976 Live June 1976, Grateful Dead, 2020
June 11, 1976 Live June 1976, Grateful Dead, 2020
June 12, 1976 6 live songs Road Trips: Vol 4, No. 5: Boston Music Hall 6.9.76, Grateful Dead, 2011
June 14, 1976 Live June 1976, Grateful Dead, 2020
June 15, 1976 Live June 1976, Grateful Dead, 2020
June 17, 1976 Live Dave’s Picks Volume 28: Passaic, 6/17/76, Grateful Dead, 2018
June 18, 1976 Live Download Series, Vol. 4: 6/18/76, Grateful Dead, 2005
June 19, 1976 Live June 1976, Grateful Dead, 2020
June 21, 1976 4 live songs Download Series, Vol. 4: 6/18/76, Grateful Dead, 2005
June 22, 1976 4 live songs Download Series, Vol. 4: 6/18/76, Grateful Dead, 2005
June 23, 1976 1 live song Dave’s Picks Volume 28: Passaic, 6/17/76, Grateful Dead, 2018
June 28, 1976 1 live song Download Series, Vol. 4: 6/18/76, Grateful Dead, 2005
June 28, 1976 1 live song Dave’s Picks Volume 28: Passaic, 6/17/76, Grateful Dead, 2018
June 29, 1976 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
July 16, 1976 7 live tracks Dave’s Picks Vol 18, Grateful Dead, 2016
July 16, 1976 8 live tracks Dave’s Picks Bonus CD 2016, Grateful Dead, 2016
July 17, 1976 Live Dave’s Picks Vol 18, Grateful Dead, 2016
Sept 24, 1976 Live Dave’s Picks Volume 4, Grateful Dead, 2012
Sept 24, 1976 3 live tracks Spirit of ’76 bonus CD, Grateful Dead, 2006
Sept 25, 1976 Live Dick’s Picks, Vol. 20, Grateful Dead, 2001
Sept 28, 1976 Live Dick’s Picks, Vol. 20, Grateful Dead, 2001
Sept 30, 1976 1 live track Spirit of ’76 bonus CD, Grateful Dead, 2006
Oct 2, 1976 2 live tracks Spirit of ’76 bonus CD, Grateful Dead, 2006
Oct 3, 1976 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
Oct 9, 1976 Live Dick’s Picks, Vol. 33, Grateful Dead, 2004
Oct 10, 1976 Live Dick’s Picks, Vol. 33, Grateful Dead, 2004
Nov 2, 1976 2 studio outtakes Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Fall 1976 1 studio outtake Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Dec 31, 1976 Live Live at the Cow Palace, Grateful Dead, 2006
Dec 31, 1976 1 live track Music For The Planet, Various Artists, 2007

1977
Feb 26, 1977 Live Dave’s Picks Volume 29: San Bernardino, 2/26/77, Grateful Dead, 2019
Feb 27, 1977 3 live songs Dave’s Picks Volume 29: San Bernardino, 2/26/77, Grateful Dead, 2019
Feb 1977 2 studio outtakes Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Feb to June 1977 Studio Terrapin Station, Grateful Dead, 1977
April 25, 1977 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
April 25, 1977 Live Capitol Th, Passaic, NJ, 4/25/77, Grateful Dead, 2016
April 29, 1977 3 songs Download Series, Vol. 1: 4/30/77, Grateful Dead, 2005
April 30, 1977 Live Download Series, Vol. 1: 4/30/77, Grateful Dead, 2005
May 5, 1977 Live May 1977: Get Shown The Light, Grateful Dead, 2017
May 7, 1977 Live May 1977: Get Shown The Light, Grateful Dead, 2017
May 8, 1977 1 live song Beyond Description, Grateful Dead, 2004
May 8, 1977 Live May 1977: Get Shown The Light, Grateful Dead, 2017
May 8, 1977 Live Cornell 5/8/77, Grateful Dead, 2017
May 9, 1977 Live May 1977: Get Shown The Light, Grateful Dead, 2017
May 9, 1977 Live Buffalo 5/9/77, Grateful Dead, 2020
May 11, 1977 Live May 1977, Grateful Dead, 2013
May 12, 1977 8 live songs Winterland June 1977: Complete Recordings Bonus, Grateful Dead, 2009
May 12, 1977 Live May 1977, Grateful Dead, 2013
May 13, 1977 Live May 1977, Grateful Dead, 2013
May 15, 1977 Live May 1977, Grateful Dead, 2013
May 17, 1977 1 live song Fallout From The Phil Zone, Grateful Dead, 1997
May 17, 1977 Live May 1977, Grateful Dead, 2013
May 19, 1977 Live Dick’s Picks, Vol. 29, Grateful Dead, 203
May 19, 1977 1 live songs Best Of The Grateful Dead Hour, Grateful Dead, 2000
May 19, 1977 1 live track So Many Roads (1965-1995) Sampler, Grateful Dead, 1999
May 21, 1977 Live Dick’s Picks, Vol. 29, Grateful Dead, 2003
May 22, 1977 Live Dick’s Picks, Vol. 3, Grateful Dead, 1995
May 25, 1977 Live Dave’s Picks Volume 1: Richmond, VA, 5/25/77, Grateful Dead, 2012
May 26, 1977 Live Dave’s Picks Volume 41: Baltimore, MD 5/26/77, Grateful Dead, 2022
May 28, 1977 Live To Terrapin: Hartford ’77, Grateful Dead, 2009
June 7, 1977 Live Winterland June 1977: The Complete Recordings, Grateful Dead, 2009
June 8, 1977 Live Winterland June 1977: The Complete Recordings, Grateful Dead, 2009
June 9, 1977 Live Winterland June 1977: The Complete Recordings, Grateful Dead, 2009
Sept 3, 1977 Live Dick’s Picks, Vol. 15, Grateful Dead, 1999
Oct 7, 1977 4 live tracks Road Trips: Vol 1, No 2: October 1977 Bonus CD, Grateful Dead, 2008
Oct 11, 1977 5 hidden live tracks Dick’s Picks, Vol. 29, Grateful Dead, 2003
Oct 11, 1977 4 live tracks Road Trips: Vol 1, No 2: October 1977, Grateful Dead, 2008
Oct 11, 1977 1 live track Road Trips: Vol 1, No 2: October 1977 Bonus CD, Grateful Dead, 2008
Oct 14, 1977 5 live tracks Road Trips: Vol 1, No 2: October 1977, Grateful Dead, 2008
Oct 14, 1977 1 live track Road Trips: Vol 1, No 2: October 1977 Bonus CD, Grateful Dead, 2008
Oct 16, 1977 8 live tracks Road Trips: Vol 1, No 2: October 1977, Grateful Dead, 2008
Oct 16, 1977 3 live tracks Road Trips: Vol 1, No 2: October 1977 Bonus CD, Grateful Dead, 2008
Oct 29, 1977 Live Dave’s Picks Volume 33: Dekalb, 10/29/77, Grateful Dead, 2019
Nov 2, 1977 7 live songs Dick’s Picks, Vol. 34, Grateful Dead, 2005
Nov 2, 1977 10 live songs Dave’s Picks Volume 12, Grateful Dead, 2014
Nov 4, 1977 Live Dave’s Picks Volume 12, Grateful Dead, 2014
Nov 5, 1977 Live Dick’s Picks, Vol. 34, Grateful Dead, 2005
Nov 6, 1977 Live Dave’s Picks Volume 25, Grateful Dead, 2018
Dec 29, 1977 21 live songs Dick’s Picks, Vol. 10, Grateful Dead, 1998
Dec 30, 1977 4 live songs Dick’s Picks, Vol. 10, Grateful Dead, 1998
Dec 31, 1977 5 tracks The Closing of Winterland Bonus CD, Grateful Dead, 2003

1978
Jan22, 1978 Live Dave’s Picks Volume 23, Grateful Dead, 2017
Feb 3, 1978 11 live songs Dick’s Picks, Vol. 18, Grateful Dead, 2000
Feb 4, 1978 2 live songs Dick’s Picks, Vol. 18, Grateful Dead, 2000
Feb 5, 1978 13 live songs Dick’s Picks, Vol. 18, Grateful Dead, 2000
April 15, 1978 Live Dave’s Picks Volume 37: Williamsburg, 4/15/78, Grateful Dead, 2021
April 18, 1978 10 live tracks Dave’s Picks Volume 37: Williamsburg, 4/15/78, Grateful Dead, 2021
April 21, 1978 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
April 22, 1978 Live Dave’s Picks Volume 15: Nashville, 4/22/78, Grateful Dead, 2015
April 24, 1978 Live Dave’s Picks Volume 7: Normal, 4/24/78, Grateful Dead, 2013
May 10, 1978 Live Dick’s Picks, Vol. 25, Grateful Dead, 2002
May 11, 1978 Live Dick’s Picks, Vol. 25, Grateful Dead, 2002
May 14, 1978 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
July 1, 1978 Live July 1978: The Complete Recordings, Grateful Dead, 2016
July 3, 1978 Live July 1978: The Complete Recordings, Grateful Dead, 2016
July 5, 1978 Live July 1978: The Complete Recordings, Grateful Dead, 2016
July 7, 1978 Live July 1978: The Complete Recordings, Grateful Dead, 2016
July 8, 1978 Live July 1978: The Complete Recordings, Graeful Dead, 2016
July 8, 1978 Live Red Rocks: 7/8/78, Grateful Dead, 2016
July 28, 1978 1 studio outtake Beyond Description, Grateful Dead, 2004
July 31 to Aug 18, 1978 Studio Shakedown Street, Grateful Dead, 1978
Sept 15, 1978 1 live song Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Sept 15, 1978 2 live songs Rocking The Cradle: Egypt 1978, Grateful Dead, 2008
Sept 15, 1978 4 live song Rocking The Cradle: Egypt 1978: Bonus CD, Grateful Dead, 2008
Sept 16, 1978 2 live songs Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Sept 16, 1978 18 live songs Rocking The Cradle: Egypt 1978, Grateful Dead, 2008
Sept 16, 1978 4 live song Rocking The Cradle: Egypt 1978: Bonus CD, Grateful Dead, 2008
Oct 17, 1978 2 live songs Road Trips: Vol 1, No 4: Winterland 1978 Bonus CD, Grateful Dead, 2008
Oct 21, 1978 9 live songs Road Trips: Vol 1, No 4: Winterland 1978, Grateful Dead, 2008
Oct 21, 1978 4 live songs Road Trips: Vol 1, No 4: Winterland 1978 Bonus CD, Grateful Dead, 2008
Oct 22, 1978 8 live songs Road Trips: Vol 1, No 4: Winterland 1978, Grateful Dead, 2008
Nov 11, 1978 1 live song Saturday Night Live: 25 Years of Music (DVD), 2003
Nov 11, 1978 3 live song Saturday Night Live: The Complete Fourth Season (DVD), 2008
Nov 17, 1978 2 live songs Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Nov 24, 1978 1 live song Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Nov 24, 1978 1 live song Grateful Dead Scrapbook Deluxe Edition DVD, Grateful Dead, 2009
Dec 31, 1978 Live The Closing of Winterland, Grateful Dead, 2003
Dec 31, 1978 Live The Closing of Winterland DVD, Grateful Dead, 2003

1979
May 4, 1979 13 live tracks Live At Hampton Coliseum, Grateful Dead, 2014
July 14, 1979 1 studio outtake Beyond Description, Grateful Dead, 2004
July 16, 1979 2 studio outtakes Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Aug 12, 1979 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Aug 12, 1979 1 live track So Many Roads (1965-1995) Sampler, Grateful Dead, 1999
Aug 13, 1979 1 live track Beyond Description Bonus CD, Grateful Dead, 2004
Oct 25, 1979 1 live track Road Trips: Vol 1, No 1: Fall 1979, Grateful Dead, 2007
Oct 27, 1979 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
Oct 31, 1979 3 live tracks Road Trips: Vol 1, No 1: Fall 1979: Bonus CD, Grateful Dead, 2007
Nov 1, 1979 2 hidden live tracks Dick’s Picks, Vol. 13, Grateful Dead, 1999
Nov 5, 1979 Live show Road Trips Download: Philadelphia, Nov 5, 1979, Grateful Dead, 2008
Nov 6, 1979 1 live track Road Trips: Vol 1, No. 1: Fall 1979: Bonus download, Grateful Dead, 2007
Nov 6, 1979 Live show Road Trips Download: Philadelphia, Nov 6, 1979, Grateful Dead, 2008
Nov 6, 1979 4 live tracks Road Trips: Vol 1, No 1: Fall 1979, Grateful Dead, 2007
Nov 8, 1979 2 live tracks Road Trips: Vol 1, No 1: Fall 1979, Grateful Dead, 2007
Nov 8, 1979 3 live tracks Road Trips: Vol 1, No 1: Fall 1979: Bonus CD, Grateful Dead, 2007
Nov 9, 1979 6 live tracks Road Trips: Vol 1, No 1: Fall 1979, Grateful Dead, 2007
Nov 9, 1979 3 live tracks Road Trips: Vol 1, No 1: Fall 1979: Bonus CD, Grateful Dead, 2007
Nov 10, 1979 3 live tracks Road Trips: Vol 1, No 1: Fall 1979, Grateful Dead, 2007
Dec 3, 1979 Live Dave’s Picks Volume 31: Chicago, 12/3/79, Grateful Dead, 2019
Dec 4, 1979 3 live tracks Dave’s Picks Volume 31: Chicago, 12/3/79, Grateful Dead, 2019
Dec 26, 1979 Live Dick’s Picks, Vol. 5, Grateful Dead, 1996
Dec 28, 1979 Live Road Trips: Vol 3, No. 1: Oakland 1979, Grateful Dead, 2009
Dec 30, 1979 10 live tracks Road Trips: Vol 3, No. 1: Oakland 1979 Bonus CD, Grateful Dead, 2009
July-Dec 1979 Studio Go To Heaven, Grateful Dead, 1980

1980
Jan 1980 Studio Go To Heaven, Grateful Dead, 1980
May 6, 1980 Live tracks Road Trips: Vol 3, Number 4: Penn State/Cornell, 1980, Grateful Dead, 2010
May 7, 1980 Live tracks Road Trips: Vol 3, Number 4: Penn State/Cornell, 1980, Grateful Dead, 2010
May 15, 1980 16 live tracks Go To Nassau, Grateful Dead, 2002
May 16, 1980 7 live tracks Go To Nassau, Grateful Dead, 2002
Aug 31, 1980 1 live track Beyond Description Bonus CD, Grateful Dead, 2004
Sept 2, 1980 Inc 4 live tracks Dick’s Picks, Vol. 21, Grateful Dead, 2001
Sept 3, 1980 Live Download Series, Vol. 7: 9/3 & 4/80, Grateful Dead, 2005
Sept 4 1980 Set 2 live Download Series, Vol. 7: 9/3 & 4/80, Grateful Dead, 2005
Sept 7, 1980 1 studio rehearsal song Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Sept/Oct 1980 Live Reckoning, Grateful Dead, 1981
Sept/Oct ?, 1980 6 live songs Dead Set, Grateful Dead, 1981
Oct 3, 1980 1 live song Dead Set, Grateful Dead, 1981
Oct 4, 1980 2 live songs Dead Set, Grateful Dead, 1981
Oct 4, 1980 1 live song Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Oct 7, 1980 2 live songs Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Oct 9, 1980 1 live song Dead Set, Grateful Dead, 1981
Oct 9, 1980 10 live song The Warfield: October 9 & 10, 1980, Grateful Dead, 2019
Oct 10, 1980 2 live songs Dead Set, Grateful Dead, 1981
Oct 10, 1980 1 live song Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Oct 10, 1980 2 live track Beyond Description Bonus CD, Grateful Dead, 2004
Oct 10, 1980 9 live song The Warfield: October 9 & 10, 1980, Grateful Dead, 2019
Oct 11, 1980 1 live song Dead Set, Grateful Dead, 1981
Oct 13, 1980 4 live songs Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Oct 14, 1980 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Oct 14, 1980 1 live track So Many Roads (1965-1995) Sampler, Grateful Dead, 1999
Oct 23, 1980 8 live songs Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Oct 25, 1980 1 live song Dead Set, Grateful Dead, 1981
Oct 25, 1980 4 live songs Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Oct 26, 1980 2 live songs Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Oct 27, 1980 1 live song Dead Set, Grateful Dead, 1981
Oct 29, 1980 2 live songs Dead Set, Grateful Dead, 1981
Oct 29, 1980 2 live songs Grateful Dead Scrapbook Deluxe Edition DVD, Grateful Dead, 2009
Oct 30, 1980 5 live songs Dead Ahead Bonus CD, Grateful Dead, 2005
Oct 31, 1980 3 live songs Dead Set, Grateful Dead, 1981
Oct 31, 1980 2 live songs Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Oct 1980 Live Dead Ahead, Grateful Dead, 1981
Nov 28, 1980 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
Nov 30, 1980 Live Dave’s Picks Volume 8: Fox Theatre, Atlanta, GA 11/30/80, Grateful Dead, 2013
Oct ?, 1980 3 live songs Beyond Description, Grateful Dead, 2004

1981
May 6, 1981 Live Dick’s Picks, Vol. 13, Grateful Dead, 1999
May 7, 1981 4 live songs The Tomorrow Show: Tom Snyder’s Electric Kool-Aid Talk Show, 2006
May 16, 1981 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
June 26, 1981 5 live songs Garcia Live: June 26,1981, Warfield Theatre, San Francisco, CA, Jerry Garcia Band, 2013
July 5, 1981 1 live song Long Strange Trip (3 CD edition), Grateful Dead, 2017
Dec 3, 1981 1 live song Postcards Of The Hanging, Grateful Dead, 2002
Dec 9, 1981 Live Dave’s Picks Volume 20, Grateful Dead, 2016

1982
April 5, 1982 7 live tracks Road Trips: Vol 4, Number 4: Spectrum 4.6.82, Grateful Dead, 2011
April 6, 1982 Live Road Trips: Vol 4, Number 4: Spectrum 4.6.82, Grateful Dead, 2011
July 31, 1982 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
Aug 7, 1982 Live Dick’s Picks, Vol. 32, Grateful Dead, 2004
Aug 1982 1 studio songs Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Sept 9, 1982 1 live track Jerry Garcia: The Collected Artwork: Limited Edition CD, 2005

1983
April 15, 1983 2 live songs Dave’s Picks Volume 39, Grateful Dead, 2021
April 25, 1983 6 live songs Dave’s Picks Volume 39, Grateful Dead, 2021
April 26, 1983 Live Dave’s Picks Volume 39, Grateful Dead, 2021
Sept 2, 1983 Live Dave’s Picks Volume 27, Grateful Dead, 2018
Oct 14, 1983 Live Dick’s Picks, Vol. 6, Grateful Dead, 1996
Oct 21, 1983 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
Dec 27, 1983 2 live songs Grateful Dead Scrapbook Deluxe Edition DVD, Grateful Dead, 2009

1984
March 1984 1 studio songs Beyond Description, Grateful Dead, 2004
April 19, 1984 7 live songs Dave’s Picks Volume 35, Grateful Dead, 2020
April 20, 1984 Live Dave’s Picks Volume 35, Grateful Dead, 2020
Oct 12, 1984 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
Dec 31, 1984 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Ded, 1999
Dec 31, 1984 1 live track So Many Roads (1965-1995) Sampler, Grateful Dead, 1999

1985
April 28, 1985 1 song Garcia Plays Dylan, Jerry Garcia Band / Grateful Dead, 2005
June 24, 1985 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
Sept 15, 1985 1 live song Postcards Of The Hanging, Grateful Dead, March 2002
Nov 1, 1985 Live Dick’s Picks, Vol. 21, Grateful Dead, 2001
Nov 10, 1985 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Dec 30, 1985 1 live song Postcards Of The Hanging Bonus CD, Grateful Dead, 2002
1985 Some live songs So Far, Grateful Dead, 1987

1986
May 3, 1986 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
Dec 5, 1986 2 studio songs Beyond Description, Grateful Dead, 2004

1987
Jan 6 to 13, 1987 Basic studio recording In The Dark, Grateful Dead, 1987
March 26, 1987 Live Daves Picks 36, Grateful Dead, 2020
March 27, 1987 Live Daves Picks 36, Grateful Dead, 2020
April 11, 1987 1 live song ONXRT: Live From The Archives, Vol. 4, Various Artists, 1998
April 11, 1987 1 live song ONXRT: Live From The Archives, Vol. 11, Various Artists, 2008
June 9, 1987 1 live song Postcards Of The Hanging, Grateful Dead, March 2002
July 4, 1987 1 live songs Beyond Description, Grateful Dead, 2004
July 12, 1987 Live Giants Stadium 1987, 1989, 1991, Grateful Dead, 2019
July 24, 1987 Live View From The Vault IV (CD), Grateful Dead, 2003
July 24, 1987 Live View From The Vault IV (DVD), Grateful Dead, 2003
July 26, 1987 Live View From The Vault IV (CD), Grateful Dead, 2003
July 26, 1987 Live View From The Vault IV (DVD), Grateful Dead, 2003
July 1987 Live Dylan And The Dead, Bob Dylan / Grateful Dead, 1988
Sept 18, 1987 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
Oct 2, 1987 3 live songs All The Years Combine: DVD Collection, Grateful Dead, 2012 (bonus song)
Oct 3, 1987 6 live songs View From The Vault III (CD), Grateful Dead, 2002
Oct 3, 1987 6 live songs View From The Vault III (DVD), Grateful Dead, 2002
Oct 3, 1987 1 live song Postcards Of The Hanging, Grateful Dead, March 2002
Dec 31, 1987 Live Ticket To New Years, Grateful Dead, 1996

1988
March 27, 1988 Live Download Series, Vol. 5: 3/27/88, Grateful Dead, 2005
March 31, 1988 14 live songs Road Trips: Vol 4, Number 2: April Fool’s ’88, Grateful Dead, 2011
April 1, 1988 1 live song Postcards Of The Hanging, Grateful Dead, 2002
April 1, 1988 Live Road Trips: Vol 4, Number 2: April Fool’s ’88, Grateful Dead, 2011
July 3, 1988 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
July 16, 1988 1 live song Postcards Of The Hanging, Grateful Dead, 2002
July 29, 1988 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Dec 29, 1988 1 live song Postcards Of The Hanging Bonus CD, Grateful Dead, 2002
1988 2 studio outtakes So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999

1989
Feb to June 1989 Studio Built To Last, Grateful Dead, 1989
March 31, 1989 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
April 2, 1989 Live Download Series, Vol. 9: 4/2 & 3/89, Grateful Dead, 2006
April 3, 1989 Live Download Series, Vol. 9: 4/2 & 3/89, Grateful Dead, 2006
July 2, 1989 1 song Garcia Plays Dylan, Jerry Garcia Band / Grateful Dead, 2005
July 2, 1989 1 live song All The Years Combine: DVD Collection, Grateful Dead, 2012 (bonus song)
July 2, 1989 2 live songs Long Strange Trip, Grateful Dead, 2017
July 4, 1989 Live Truckin’ Up To Buffalo, Grateful Dead, 2005 (CD)
July 4, 1989 Live Truckin’ Up To Buffalo, Grateful Dead, 2005 (DVD)
July 4, 1989 1 live song Weir Here: The Best Of Bob Weir, Bob Weir, 2004
July 4, 1989 1 live song Postcards Of The Hanging, Grateful Dead, March 2002
July 7, 1989 1 live song Beyond Description, Grateful Dead, 2004
July 7, 1989 1 live song Searching For The Sound Bonus CD, Grateful Dead, 2005
July 7, 1989 live show Crimson, White and Indigo, Grateful Dead, 2010
July 9, 1989 3 live songs Grateful Dead Scrapbook Deluxe Edition DVD, Grateful Dead, 2009
July 9, 1989 Live Giants Stadium 1987, 1989, 1991, Grateful Dead, 2019
July 10, 1989 Live Giants Stadium 1987, 1989, 1991, Grateful Dead, 2019
July 12,1989 1 live song Postcards Of The Hanging, Grateful Dead, March 2002
July 12,1989 Live RFK Stadium, Washington, DC, July 12 & 13, 1989, Grateful Dead, 2017
July 13,1989 Live RFK Stadium, Washington, DC, July 12 & 13, 1989, Grateful Dead, 2017
July 15, 1989 1 live song The Music Never Stopped: Soundtrack, Various Artists, 2011
July 17, 1989 1 live song Fallout From The Phil Zone, Grateful Dead, 1997
July 19, 1989 1 live song Beyond Description, Grateful Dead, 2004
July 19, 1989 1 live song Fallout From The Phil Zone, Grateful Dead, 1997
July 1989 Live Downhill From Here, Grateful Dead, 1997
Sept 29, 1989 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Oct 8, 1989 Live Formerly The Warlocks, Grateful Dead, 2010
Oct 9, 1989 1 live song Without A Net, Grateful Dead, 1990
Oct 9, 1989 Live Formerly The Warlocks, Grateful Dead, 2010
Oct 11,1989 1 live song Postcards Of The Hanging, Grateful Dead, 2002
Oct 12, 1989 1 live song Weir Here: The Best Of Bob Weir, Bob Weir, 2004
Oct 14, 1989 1 live song Weir Here: The Best Of Bob Weir, Bob Weir, 2004
Oct 14, 1989 1 live song The Music Never Stopped: Soundtrack, Various Artists, 2011
Oct 15, 1989 1 live song Without A Net, Grateful Dead, 1990
Oct 16, 1989 Live Nightfall Of Diamonds, Grateful Dead, 2001
Oct 19, 1989 1 live song Without A Net, Grateful Dead, 1990
Oct 20, 1989 1 live song Beyond Description, Grateful Dead, 2004
Oct 26, 1989 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
Dec 9, 1989 1 live song Without A Net, Grateful Dead, 1990
1989 Some live material Infrared Roses, Grateful Dead, 1991

1990
March 14, 1990 1 live song Without A Net, Grateful Dead, 1990
March 14, 1990 Live Spring 1990 (The Other One), Grateful Dead, 2014
March 15, 1990 Live Terrapin Station (Limited Edition), Grateful Dead, 1997
March 15, 1990 2 live songs Without A Net, Grateful Dead, 1990
March 16, 1990 Live Spring 1990 (box set), Grateful Dead, 2012
March 18, 1990 Live Spring 1990 (The Other One), Grateful Dead, 2014
March 19, 1990 Live Spring 1990 (box set), Grateful Dead, 2012
March 21, 1990 1 live song Without A Net, Grateful Dead, 1990
March 21, 1990 1 live song Weir Here: The Best Of Bob Weir, Bob Weir, 2004
March 21, 1990 Live Spring 1990 (The Other One), Grateful Dead, 2014
March 22, 1990 2 live tracks So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
March 22, 1990 1 song Garcia Plays Dylan, Jerry Garcia Band / Grateful Dead, 2005
March 22, 1990 Live Spring 1990 (box set), Grateful Dead, 2012
March 24, 1990 1 live song Without A Net, Grateful Dead, 1990
March 24, 1990 13 live songs Dozin’ At The Knick, Grateful Dead, 1996
March 24, 1990 1 live song Postcards Of The Hanging, Grateful Dead, March 2002
March 24, 1990 6 live songs Spring 1990 (box set), Grateful Dead, 2012
March 25, 1990 8 live songs Dozin’ At The Knick, Grateful Dead, 1996
March 25, 1990 Live Spring 1990 (The Other One), Grateful Dead, 2014
March 26, 1990 6 live songs Dozin’ At The Knick, Grateful Dead, 1996
March 26, 1990 Live Spring 1990 (box set), Grateful Dead, 2012
March 28, 1990 1 live song Without A Net, Grateful Dead, 1990
March 28, 1990 Live Spring 1990 (The Other One), Grateful Dead, 2014
March 29, 1990 1 live song Without A Net, Grateful Dead, 1990
March 29, 1990 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
March 29, 1990 Live Spring 1990 (The Other One), Grateful Dead, 2014
March 29, 1990 Live Wake Up To Find Out: Nassau Coliseum, 3/29/90, Grateful Dead, 2014
March 30, 1990 3 live songs Without A Net, Grateful Dead, 1990
March 30, 1990 Live Spring 1990 (box set), Grateful Dead, 2012
April 1, 1990 3 live songs Without A Net, Grateful Dead, 1990
April 1, 1990 Live Spring 1990 (The Other One), Grateful Dead, 2014
April 2, 1990 Live Spring 1990 (box set), Grateful Dead, 2012
April 3, 1990 Live Spring 1990 (The Other One), Grateful Dead, 2014
June 16, 1990 Live View From The Vault III (CD), Grateful Dead, 2002
June 16, 1990 Live View From The Vault III (DVD), Grateful Dead, 2002
July 6, 1990 3 live songs View From The Vault (CD), Grateful Dead, 2000
July 6, 1990 3 live songs View From The Vault (DVD), Grateful Dead, 2000
July 8, 1990 Live View From The Vault (CD), Grateful Dead, 2000
July 8, 1990 Live View From The Vault (DVD), Grateful Dead, 2000
July 12, 1990 3 songs View From The Vault II (CD), Grateful Dead, 2001
July 12, 1990 4 songs View From The Vault II (DVD), Grateful Dead, 2001
July 22, 1990 1 live song All The Years Combine: DVD Collection, Grateful Dead, 2012 (bonus song)
July 18, 1990 Live Daves Picks Volume 40, Grateful Dead, 2021
July 19, 1990 Live Daves Picks Volume 40, Grateful Dead, 2021
Sept 8, 1990 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Sept 8, 1990 1 live track So Many Roads (1965-1995) Sampler, Grateful Dead, 1999
Sept 16, 1990 Live Dick’s Picks, Vol. 9, Grateful Dead, 1997
Sept 18, 1990 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Sept 18, 1990 1 live track Road Trips: Vol 2, No. 1: MSG, Sept 1990, Grateful Dead, 2008
Sept 18, 1990 7 live tracks Road Trips: Vol 2, No. 1: MSG, Sept 1990 Bonus CD, Grateful Dead, 2008
Sept 19, 1990 1 live song Searching For The Sound Bonus CD, Grateful Dead, 2005
Sept 19, 1990 6 live tracks Road Trips: Vol 2, No. 1: MSG, Sept 1990, Grateful Dead, 2008
Sept 20, 1990 10 live tracks Road Trips: Vol 2, No. 1: MSG, Sept 1990, Grateful Dead, 2008
Sept 26, 1990 Rehearsals Best Of The Grateful Dead Hour, Grateful Dead, 2000
Oct 27, 1990 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
1990 Some live material Infrared Roses, Grateful Dead, 1991

1991
March 31, 1991 2 live songs Dick’s Picks, Vol. 17, Grateful Dead, 2000
June 14, 1991 Live View From The Vault II (CD), Grateful Dead, 2001
June 14, 1991 Live View From The Vault II (DVD), Grateful Dead, 2001
June 16, 1991 Live Giants Stadium 1987, 1989, 1991, Grateful Dead, 2019
June 17, 1991 Live Giants Stadium 1987, 1989, 1991, Grateful Dead, 2019
June 17, 1991 Live Saint Of Circumstance: Giants Stadium, 6/17/91, Grateful Dead, 2019
June 19, 1991 5 live songs Download Series, Vol. 11: 6/20/91, Grateful Dead, 2006
June 20, 1991 Live Download Series, Vol. 11: 6/20/91, Grateful Dead, 2006
June 22, 1991 1 live song All The Years Combine: DVD Collection, Grateful Dead, 2012 (bonus song)
Sept 10, 1991 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
Sept 12, 1991 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Sept 25, 1991 Live Dick’s Picks, Vol. 17, Grateful Dead, 2000
Nov 9, 1991 Live Pure Jerry: Hampton, Virginia, November 9, 1991, Jerry Garcia Band, 2006

1992
March 20, 1992 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
June 23, 1992 1 live song Ready Or Not, Grateful Dead, 2019
June 28, 1992 1 live song Ready Or Not, Grateful Dead, 2019
Dec 16, 1992 Live Dick’s Picks, Vol. 27, Grateful Dead, 2003
Dec 17, 1992 4 live songs Dick’s Picks, Vol. 27, Grateful Dead, 2003

1993
Feb 9, 1993 1 studio rehearsal track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Feb 16, 1993 2 studio rehearsal tracks So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Feb 18, 1993 2 studio rehearsal tracks So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Feb 18, 1993 1 studio rehearsal track So Many Roads (1965-1995) Sampler, Grateful Dead, 1999
March 25, 1993 1 live song Ready Or Not, Grateful Dead, 2019
March 27, 1993 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
May 26, 1993 13 live song Road Trips: Vol 2, No 4: Cal Expo 1993, Grateful Dead, 2009
May 26, 1993 3 live song Road Trips: Vol 2, No 4: Cal Expo 1993 Bonus CD, Grateful Dead, 2009
May 27, 1993 5 live song Road Trips: Vol 2, No 4: Cal Expo 1993, Grateful Dead, 2009
May 27, 1993 6 live song Road Trips: Vol 2, No 4: Cal Expo 1993 Bonus CD, Grateful Dead, 2009
Sept 13, 1993 1 live song Ready Or Not, Grateful Dead, 2019

1994
March 30, 1994 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
March 30, 1994 1 live track So Many Roads (1965-1995) Sampler, Grateful Dead, 1999
July 31, 1994 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
Oct 1, 1994 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
Oct 14, 1994 2 live songs Ready Or Not, Grateful Dead, 2019
Oct 18, 1994 1 live song Long Strange Trip (3 CD edition), Grateful Dead, 2017
Dec 11, 1994 1 live song Ready Or Not, Grateful Dead, 2019

1995
Feb 21, 1995 Live 30 Trips Around The Sun Box Set, Grateful Dead, 2015
March 18, 1995 1 live song Fallout From The Phil Zone, Grateful Dead, 1997
March 30, 1995 1 live song Ready Or Not, Grateful Dead, 2019
April 2, 1995 1 live song Ready Or Not, Grateful Dead, 2019
July 8, 1995 1 song Garcia Plays Dylan, Jerry Garcia Band / Grateful Dead, 2005
July 9, 1995 1 live track So Many Roads (1965-1995), Grateful Dead, 1999
July 9, 1995 1 live song Searching For The Sound Bonus CD, Grateful Dead, 2005

 

Grateful Dead

Grateful Dead