Ronnie Milsap

Ronnie Lee Milsap (Robbinsville, 16 januari 1943) is een Amerikaanse pop- en countryzanger, die met 40 nummer 1-hits in de countrycharts een van de succesvolste cross-over-artiesten was tijdens de jaren 1970 en 1980.

Carrière

De door een glaucoom blind geboren Milsap werd na de vroege scheiding van zijn ouders opgevoed door zijn vader en grootouders. Reeds als kind werd zijn muzikaal talent opgemerkt en kreeg hij een opleiding in klassieke muziek. Zijn feitelijke interessegebied was echter de countrymuziek en later de rock-‘n-roll. Nog tijdens zijn schoolperiode formeerde hij zijn eerste band. Dankzij goede rapporten kreeg hij een collegebeurs, maar deed daar afstand van ten gunste van een carrière als muzikant.

Milsaps instap in het muziekcircuit lukte als lid van de band van J.J. Cale. Weinig later formeerde hij zijn eigen band, die een mengeling speelde uit country en blues en die eind jaren 1960 een kleinere hit hadden met Never Had It So Good. In 1969 verhuisde hij met zijn band naar Memphis, waar hij ging werken als studiomuzikant. Hij werkte onder andere mee bij opnamen van Elvis Presley. Bovendien had hij regelmatige optredens in een plaatselijke club. In 1970 kon hij zich plaatsen in de pophitlijst met Loving You Is a Natural Thing.

In 1973 verhuisde Milsap naar Nashville, het centrum van de countrymuziek. Daar werd hij opgevangen door manager Jack D. Johnson van Charley Pride. Nog in hetzelfde jaar kreeg hij een platencontract bij RCA Records. Al zijn eerste single I Hate You bereikte de top 10 van de countryhitlijst. Het daaropvolgende jaar lukten hem drie opeenvolgende nummer 1-hits.

Discografie

Singles

  • 1973: (All Together Now) Let’s Fall Apart
  • 1973: I Hate You
  • 1973: That Girl Who Waits on Tables
  • 1974: Pure Love
  • 1974: Please Don’t Tell Me How the Story Ends
  • 1974: (I’d Be) A Legend in My Time
  • 1975: Too Late to Worry, Too Blue to Cry
  • 1975: Daydreams About Night Things
  • 1975: Just in Case
  • 1976: What Goes On When the Sun Goes Down
  • 1976: (I’m a) Stand by My Woman Man
  • 1976: Let My Love Be Your Pillow
  • 1977: It Was Almost Like a Song
  • 1977: What a Difference You’ve Made in My Life
  • 1978: Only One Love in My Life
  • 1978: Let’s Take the Long Way Around the World
  • 1979: Back on My Mind Again
  • 1979: Santa Barbara
  • 1979: Nobody Likes Sad Songs
  • 1979: In No Time At All
  • 1980: Why Don’t You Spend the Night
  • 1980: My Heart
  • 1980: Silent Night (After the Fight)
  • 1980: Misery Loves Company
  • 1980: Cowboys and Clowns
  • 1980: Smoky Mountain Rain
  • 1981: Am I Losing You
  • 1981: (There’s) No Gettin’ Over Me
  • 1981: I Wouldn’t Have Missed It for the World
  • 1982: Any Day Now
  • 1982: He Got You
  • 1982: Inside
  • 1982: Carolina Dreams
  • 1983: Stranger in My House
  • 1983: Don’t You Know How Much I Love You
  • 1983: Show Her
  • 1984: Still Losing You
  • 1984: Prisoner of the Highway
  • 1984: She Loves My Car
  • 1985: She Keeps the Home Fires Burning
  • 1985: Lost in the Fifties Tonight (In the Still of the Night)
  • 1986: Happy, Happy Birthday Baby
  • 1986: In Love
  • 1986: How Do I Turn You On
  • 1987: Snap Your Fingers
  • 1987: Make No Mistake, She’s Mine (Kenny Rogers)
  • 1987: Where Do the Nights Go
  • 1988: Old Folks (met Mike Reid)
  • 1988: Button Off My Shirt
  • 1989: Don’t You Ever Get Tired (Of Hurting Me)
  • 1989: Houston Solution
  • 1989: A Woman in Love
  • 1990: Stranger Things Have Happened
  • 1991: Are You Lovin’ Me Like I’m Lovin’ You
  • 1991: Since I Don’t Have You
  • 1991: Turn That Radio On
  • 1992: All Is Fair in Love and War
  • 1992: L.A. to the Moon
  • 1993: True Believer
  • 2000: Time, Love and Money
  • 2006: Local Girls
  • 2006: You Don’t Know My Love

Albums

  • 1971: Ronnie Milsap
  • 1973: Where My Heart Is
  • 1974: Pure Love
  • 1975: A Rose by Any Other Name
  • 1975: A Legend in My Time
  • 1975: Night Things
  • 1976: 20-20 Vision
  • 1976: Ronnie Milsap Live
  • 1976: Kentucky Woman
  • 1977: It Was Almost Like a Song
  • 1978: Only One Love in My Life
  • 1979: Images
  • 1980: Milsap Magic
  • 1980: Where My Heart Is
  • 1981: Pure Love
  • 1981: Out Where the Bright Lights Are Glowing
  • 1981: There’s No Gettin’ Over Me
  • 1982: Inside Ronnie Milsap
  • 1983: Keyed Up
  • 1984: One More Try for Love
  • 1986: Lost in the Fifties Tonight
  • 1986: Christmas with Ronnie Milsap
  • 1987: Heart and Soul
  • 1989: Stranger Things Have Happened
  • 1991: Back to the Grindstone
  • 1993: True Believer
  • 1997: Only One Love
  • 1999: Bransons City Limits
  • 2000: Wish You Were Here
  • 2004: Just for a Thrill
  • 2006: My Life
  • 2019: Ronnie Milsap: The Duets
ronnie milsap

ronnie milsap