Johnny Duncan

Johnny Duncan, geboren als John Richard Duncan, (Dublin, Texas), 5 oktober 1938 – Fort Worth, 14 augustus 2006) was een Amerikaanse countryzanger.

Jeugd en opleiding

Voordat Johnny Duncan naar Nashville verhuisde, bezocht hij de Texas Christian University in Fort Worth. Hij verbracht dan enkele jaren van 1959 tot 1964, in Clovis, New Mexico.

Carrière

In Franklin werkte hij als diskjockey en had een eigen ontbijtprogramma bij een lokale tv-zender. In de jaren 60 kreeg hij zijn eerste platencontract bij Columbia Records. Tussen 1967 en 1970 kwam geen enkele van zijn platen in de top 20 van de charts. De single Sweet Country Woman bereikte in 1973 slechts een 6e plaats. Tussen 1973 en 1979 scoorde Duncan tien top 10-hits, waaronder Thinkin’ Of A RendezvousIt Could Have Been Any Better en She Can Put Her Shoes Under My Bed (Anytime), die de toppositie van de countrycharts bezetten. In 1977 had hij met zijn duet met Janie Fricke met Come A Little Bit Closer een hit.

Privéleven en overlijden

Duncan woonde ten laatste met zijn vrouw en vijf kinderen in Fort Worth, waar hij op 14 augustus op 67-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hartinfarct.

Discografie

  • 1973 Sweet Country Woman
  • 1976 Thinkin’ Of A Rendezvous
  • 1976 The Best of Johnny Duncan
  • 1977 It Couldn’t Have Been Any Better
  • 1978 She Can Put Her Shoes Under My Bed, Anytime
  • 1989 Greatest Hits
  • 1998 Pure Country
  • 1998 Classic Country
  • 2002 From Tennessee to Taree
  • 2003 It Couldn’t Have Been Any Better
Johnny Duncan

Johnny Duncan