Vajèn van den Bosch

Vajèn van den Bosch (Oijen, 13 maart 1998) is een Nederlands zangeres en (musical- en stem)actrice.

In augustus 2013 begon ze de Vooropleiding Muziektheater aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. In het voorjaar van 2017 won Van den Bosch een Kids Choice Awards 2017 voor “Favoriete ster – Nederland”.\

Biografie

Van den Bosch begon haar zangcarrière op tienjarige leeftijd door auditie te doen voor The Sound of Music. Ze werd uit 2000 kinderen gekozen om te zingen in een van de zes groepen van de families Von Trapp. Van den Bosch mocht samen met haar groepje in het televisieprogramma, The Show of Music, dat door de AVRO werd uitgezonden, optreden. Dit was tevens haar televisiedebuut. Daarna speelde Van den Bosch in nog meer grote musicalproducties en kleine theatershows. Haar eerste hoofdrol verkreeg zij in Droomvlucht, waarin ze Lila speelde. Vervolgens nam ze deel aan The Voice Kids. In 2012/2013 speelde ze tiener Fiona in Shrek de Musical en organiseerde ze een benefietconcert. De opbrengst van Zomerbenefiet TOM ging naar de CF-stichting. In november 2013 was zij te zien in Titus de musical, in Theater de Lievekamp in Oss.

In theaterseizoen 2013/2014 was Van den Bosch te zien in De sprookjesmusical Klaas Vaak, waarin ze kikkerprinses Anura speelde. Deze rol deelde zij met haar zus Venna en Manouk Pluis. Vanaf 23 november 2014 was Van den Bosch te zien als Liesl, de oudste dochter van kapitein Von Trapp, in The Sound of Music.

Van den Bosch startte op haar elfde jaar met zangles bij zangcoach Alfons Verreijt. Daarnaast studeerde zij van augustus 2013 tot juli 2014 aan de vooropleiding Muziektheater aan het Conservatorium in Tilburg. Daar kreeg ze zangles van Ingrid Zeegers.

Carrière

Van den Bosch verwierf bekendheid door haar deelname aan het programma The Voice Kids. Tijdens de ‘Blind Audition’ zong zij het nummer The Climb van Miley Cyrus. Van den Bosch won de battle en de sing-off die direct daarop volgde en werd door haar coach Marco Borsato verkozen om in de finale te zingen. De finale vond plaats op 23 maart 2012 en Van den Bosch verloor met Dave Dekker van Fabiënne Bergmans.

Daarna ging het rap met de carrière van Van den Bosch. Ze kreeg meerdere rollen in verschillende musicals, maar kreeg het televisiewerk. Ze debuteerde op 1 september 2014 in de jeugdserie SpangaS, als Juliette, waar ze in 2015 mee stopte. Daarna speelde ze de rol van Sandy in de musical Grease. In 2016 speelde ze Prinses Tessa in De Gelaarsde Kat in het Efteling Theater en is ze te zien in de film Hartbeat. Ook was ze te zien in het derde seizoen van de Ghost Rockers.

In 2016 kreeg ze een van de hoofdrollen in de spin-off van Goede tijden, slechte tijden, namelijk Nieuwe Tijden. Van den Bosch tekende voor het eerste seizoen van 75 afleveringen, maar ook nieuwe aanbiedingen kwamen op haar pad. Doordat de producers niet vroegtijdig konden aangeven of er wel of geen vervolg seizoen kwam had Van den Bosch op dat moment al getekend voor een andere soap, De Spa. De rol van Moon van Panhuys werd gerecast, maar deze vervanger werd onverwacht zwanger en verliet de serie al na één seizoen. Toen Van den Bosch werd gevraagd of ze mee wilde doen met het derde seizoen, keerde ze terug.

In 2017 en 2018 speelde ze Gloria Estefan in de musical On Your Feet!. Deze musical was te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

Actueel geeft ze ook zang en acteerlessen bij een kunstkamp in de zomervakantie in Nederland!

Discografie

Singles

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
The Climb 17-02-2012 Nr. 10 in de Single Top 100
Show me heaven 23-03-2012 Nr. 26 in de Single Top 100
Een Wereld Van Licht 19-12-2013 Titelsong van Musical 2.0, samen met Tessa van Tol en Cindy Bell
Bitterzoet 25-09-2020
Vlammen van het vuur 19-02-2021
Zie de dingen 23-07-2021

 

vajen van den bosch

vajen van den bosch