The Crazy Rockers is een Indo rockgroep uit Den Haag. Opgericht in 1959 treden zij tot op de dag van vandaag op. De aanduiding Indo rock is voor deze groep omstreden, omdat de groep werd opgericht door een Surinamer en in de loop der jaren zowel Indo(nesische), Nederlandse als Antilliaanse leden had.

Onder invloed van The Tielman Brothers uit Breda richtte de in Paramaribo geboren zanger/gitarist/drummer Sidney Rampersad in 1960 The Crazy Rockers op met de Nederlandse gitarist Piet Solleveld, drummer Henny Aschman, de van oorsprong Antilliaanse zanger/gitarist Woody Brunings en sologitarist Eddy Chatelin. De geschiedenis van de band is vergeven van de bezettingswijzigingen. In de loop der jaren maken onder andere deel uit van de groep: multi-instrumentalist Harry Berg, drumster Sugar Lee Hooper, organist Jack van Rossum (later onder andere in The Buffoons) en drummer Boy Brostowsky (later ook in The Buffoons).

In 1961 volgt de band The Tielman Brothers naar Hamburg waar ze in ongeveer dezelfde periode als The Beatles moeten hebben gespeeld. Rond die tijd voegt bassist Pim Veeren zich bij de groep. In de zomer van 1962 worden de Crazy Rockers de vaste band van Sheherazade in Scheveningen, alwaar ze vier maanden lang elk weekend spelen. Daarna vertrekt de band weer naar Duitsland om onder andere in de nieuwe Star-Club in Hamburg te spelen. In 1963 verschijnt de eerste single, een versie van de herkenningsmelodie van de film The Third Man. De tweede single is een cover van Giddy up a ding dong van Freddy Bell & the Bell Boys uit 1956. Het geeft eigenlijk de makke van de Indo rockgroepen weer: men schreef weinig eigen werk en kopieerde vaak muziek die al jaren eerder in de Verenigde Staten was uitgekomen. Net als vele andere Indo Rock groepen ligt de kracht van The Crazy Rockers in die jaren bij de live-optredens waar een geweldige show wordt weggegeven met onder andere de staande (!) drummer Sidney Rampersad. Eind dat jaar moet Eddy Chatelin in dienst en richt in 1964 zijn eigen band op: Eddy & the Crazy Jets Show. Inmiddels brengen The Crazy Rockers nog een paar singles en een lp uit, maar echt groot hitparadesucces blijft uit en de band vertrekt weer voor langere tijd naar het buitenland (ditmaal niet alleen Duitsland, maar ook Scandinavië). Eddy Chatelin keert weer terug in de band, maar oprichter Sidney Rampersad vertrekt eind 1965 naar The Hot Strings en kort daarop worden The Crazy Rockers opgeheven.

Sidney Rampersad overlijdt in 1981 op 43-jarige leeftijd. Niet lang daarvoor had hij nog meegespeeld bij een reünieoptreden van The Crazy Rockers in Den Haag. De band treedt sindsdien met als kern Woody Brunings en Eddy Chatelin weer regelmatig op. Hoogtepunt in hun latere carrière is een tournee door Indonesië in 2004.

Discografie

Albums

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Drivin’ with the Crazy Rockers 1964
Successen van the Crazy Rockers 1966
The best of the Crazy Rockers 1973
Out of sight 1981

 

Singles

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
The Third Man / Mamma-Pappa Twist 1963
Giddy Up / Rosita My Love 1963
Carioca / The Happy Whistler 1964
Reelin’ and Rockin’ / I Feel Allright 1965
The Chicken Back / Money Honey 1965
Rock’n roll is still alive / Satisfied from yesterday 1982
the crazy rockers

the crazy rockers