Deze zanger hoort u regelmatig tijdens de uitzendingen van Stepupzorgradio.

Reinhard Friedrich Michael Mey (Berlijn, 21 december 1942) is een Duitse zanger en liedjesschrijver. In Nederland en België is hij vooral bekend door de liederen Als de dag van toen, Über den Wolken en Gute Nacht, Freunde. Het refrein van laatstgenoemd nummer wordt sinds 1976 als herkenningsmelodie voor het Nederlandse radioprogramma Met het oog op morgen gebruikt.

De single Gute Nacht, Freunde bereikte als hoogste positie de 14e plek in 1974. Het Nederlandstalige Als de dag van toen bereikte in 1975 de tweede plaats van zowel de Top 40 als de Nationale Hitparade en is terug te vinden op plaats 35 in het jaaroverzicht van 1975. Tijdens het WK 2006 was Als de dag van toen veelvuldig op de televisie te horen tijdens een reclame van Nationale Nederlanden.

De gelijknamige LP Als de dag van toen bereikte op 8 november 1975 de eerste plaats van de LP Top 50, bleef vijf weken nummer 1 staan en de LP kreeg uiteindelijk dubbel platina, de enige dubbel-platina plaat uit de lange carrière van Reinhard Mey. Het nummer werd in 1997 gecoverd door Mama’s Jasje met frontman Peter Vanlaet. Het stond 26 weken in de Vlaamse hitlijst, met een tweede plaats als hoogste notering.

Mey zingt vooral in het Duits, maar ook wel in het Frans (onder de naam Frédérik Mey en incidenteel in het Nederlands, vooral liedjes waarbij de tekst een belangrijke rol speelt.

reinhard mey

reinhard mey