Plan-It-X Records

Plan-It-X Records (ook wel PIX genoemd) is een onafhankelijke platenmaatschappij uit de Verenigde Staten. Plan-It-X komt oorpsronkelijk uit Georgetown, Indiana maar heeft zich tegenwoordig gevestigd Bloomington, Indiana. Het label staat vooral bekend om het uitgeven van folkpunk en poppunk.

De platenmaatschappij werd midden jaren negentig opgericht en zou in de latere jaren 90 en vroege millenniumjaren veel folkpunk uitgeven en daarbij ook een grote rol speelden bij het ontwikkelen van het genre. In de vroege jaren 2000 begon een Plan-It-X Records geluid, dat sterk was beïnvloed door underground pop punk uit de jaren 90 en klassieke DIY ethiek, populair te worden. Voor velen in de punkgemeenschap werd het platenlabel als synoniem voor folkpunk gezien, hoewel de platenmaatschappij ook veel elektronische muziek met weinig of geen folk invloed heeft uitgegeven. Het platenlabel werd opgeheven in 2016.

Plan-It-X heeft muziek van onder andere This Bike is a Pipe Bomb, Defiance, Ghost Mice, Japanther, The Bananas, Operation: Cliff Clavin, Against Me! en andere bands uitgegeven.