Na 2 jaar als radio station operationeel te zijn geweest van uit  een pand aan de Bierstraat in het centrum van Rotterdam heeft stepupzorg besloten daar weg te gaan per mei 2023 omdat we te maken hadden met liften om bij de dag besteding waar ook het radio station in gevestigd was bij deze dagbesteding te geraken. Mede daar ik daar 7 dagen in de week aanwezig was voor de radio uitzendingen en ik afhankelijk ben van hulpmiddelen is het niet echt handig dat ondanks er 2 liften waren een hele grote waar ik met gemak met mijn scootmobiel in kon en een kleine lift waar ik maar net in kon met mijn scootmobiel hadden we regelmatig te maken met dan of de ene of andere lift het niet deed en weer voor langere tijd buiten bedrijf was niet echt ideaal te noemen zeker niet als de grote lift buiten werking was dan was het regelmatig dat ik wel meer dan een kwartier moest wachten om gebruik te kunnen maken van de kleine lift want als ik er mensen in die kleine lift staan dan pas ik met mijn scootmobiel er niet meer bij en sta ik langere tijd te wachten op de lift niet echt ideaal te noemen deze situatie ook gezien de forse huurprijs die er betaald werd voor het pand aldaar.

Uiteindelijk zit ik nu al vanaf mei 2023 uit te zenden vanuit mijn eigen woning maar dat is nog minder ideaal te noemen omdat we gewoon in de ruimte waar de apparatuur staat voor de uitzending niet met 2 mensen laat staan ook nog een studiogast kunnen zitten. Ik kreeg opdracht van stepupzorg om te kijken voor een andere geschikte locatie en dat is moeilijker dan ik dacht ondanks dat er genoeg panden aangeboden worden maar het voornaamste is dat deze ruimte het liefst op de begane grond moet zijn zodat we dat gedoe met liften voor eens en altijd achter ons kunnen laten. Daarbij moet de ruimte ook nog eens toegankelijk zijn voor mij met me scootmobiel zodat ik de scootmobiel in de dagbestedingsruimte kan zetten als ik daar aanwezig ben voor het voorbereiden van de radio uitzendingen. Mede dat er ook andere dagbesteding moet plaatsvinden gaat de voorkeur uit naar een ruimte waar eventueel een aparte ruimte kamer binnen is waar we het radio station kunnen inrichten en ook live kunnen uitzenden als er andere dagbesteding plaats vindt zonder dat de luisteraars daar hinder van ondervinden omdat mensen praten bij de andere dagbestedingsactivititeiten we kunnen moeilijk de mensen verbieden te praten dus daarom willen we graag een aparte ruimte binnen de dagbesteding voor het radio gebeuren zodat niemand last van ons heeft en wij niet van de andere activiteiten binnen de dagbesteding. 

Stepupzorgradio is niet veel eisend maar gezien mijn medische beperking dat ik in een scootmobiel zit moet de afstand van mijn huis naar de dagbesteding wel te doen zijn het zij door er zelf heen te rijden het zij door met de scootmobiel met openbaar vervoer te reizen en daarom gaat mijn voorkeur uit naar locaties aan de west kant van de maas en minder naar de zuid oever tenzij de tram er in de buurt komt. Want bus is geen optie omdat ik daar niet in kan en mag met mijn scootmobiel en de tram wel en ook eenvoudig te doen is want er heen rijden met me scootmobiel is al snel zo rond de 10km heen en ik moet dat dan ook nog eens terug en dat is dan el snel bijna een uur heen en een uur terug rijden leuk bij mooi weer maar niet bij regen ijzel hagel en sneeuw omdat ik met me scootmobiel niet zo makkelijk even ergens kan schuilen bij slecht weer.

We zijn daarom op zoek naar een geschikte locatie liefst begane grond met een oppervlakte van minimaal 60m2 in de navolgende buurten in Rotterdam: Bospolder, Tussendijken,. Spangen, Oudmathenesse,  Spaanse Polder, Delfshaven, Schiemond, Nieuwe of oude Westen, Kralingen, Crooswijk, Ommoord of Nesselande. Het zij een kantoor ruimte of winkelpand aldaar en weet u iets laat het ons even weten via telefoon 06 55 742023 radio studio Stepupzorg of anders 06 36 329222 Bianca Meertens Stepupzorg tijdens kantoor uren. Let op het gaat om het huren van een ruimte niet om het kopen van een pand.

gezocht

gezocht

 

Bianca Meertens en ik zelf zijn wezen kijken naar een geschikte ruimte voor de dagbesteding alsmede het radio station. En ik kan daarover het volgende berichten het is het niet geworden en wel om de navolgende redenen: We kwamen aan bij het pand wat er op de foto echt heel mooi uitzag maar nu weet ik al heel lang dat makelaars veelal heel oude foto’s plaatsen van er nog een bedrijf in zat. We kregen al snel te horen dat de boven ruimte voor mij niet toegankelijk was omdat de lift buiten werking was gezet en dus via de trap de boven verdieping bereikt moest worden dus Bianca zei dat gaat hem dus niet worden en is ook niet gaan kijken bij die ruimtes aldaar omdat we het toch niet gaan huren omdat ik er gewoon weg niet kan komen. Vervolgens zegt die grapjas die door de makelaar was gestuurd voor een rondleiding want deze persoon was zeer zeker de makelaar niet van ik heb ook nog wel ruimtes beneden. Dus Bianca zegt laat maar wat zien dan. Als eerste liet hij ons een ruimte zien wat opgetrokken was van letterlijk sloop hout in een grote voormalige bedrijfshal waar men van dat sloophout ruimtes in elkaar geflanst had wat er gewoon heel erg armoedig uitzag dat was mijn allereerste indruk maar we gingen toch kijken. Mijn mond viel open van verbazing in die ruimte wat later bleek had een fitness ruimte gezeten en die hadden zelfs een natte ruimte gecreëerd aldaar waar men zelfs kon douchen. Bianca zei al ziet er mooi uit maar wat moet ik met zo een ruimte voor een dagactiviteiten centrum met een radio station het lag op mijn lippen om te vragen of die gast die ons de ruimte liet zien misschien het idee had dat ik daar ging zitten met de radio in die ruimte met de douche open als zijnde radio Mi-Amigo want de mogelijkheid was er wel want er waren stopcontacten voldoende in die ruimte. Die waarschijnlijk waren aangelegd door iemand met verstandsverbijstering want die stopcontacten zaten bijna op de grond gemonteerd. Altijd heel handig in een natte ruimte als je levensmoe bent en snel aan je eind wil komen is dat de ideale plek. Maar ik had meteen zo iets altijd handig als je de boel wilt verzekeren zoals de apparatuur dat gaat hem zeker niet worden want als zo een krotenkoker van de verzekering komt kijken wordt meteen de verzekering afgewezen van wegen het gevaar dat de verzekeraar loopt met deze stommiteit van die stopcontacten in die ruimte. Bianca zei dat gaat hem niet worden deze ruimte en vervolgens gingen we naar een andere ruimte waarover ik meteen opmerking maakte tegen die gast die ons rondleiding gaf van wat is hier de bedoeling van deze ruimte iedereen kan er zo in want behalve dat de toegangsdeuren van spaanplaat waren en niet eens op slot waren kon iemand ook zo naar binnen via de wand omdat die niet volledig was afgesloten en dat zei ik ook gewoon dat we daar problemen mee kregen met het verzekeren van de apparatuur. Waarop die gast antwoorde ja daar gooi ik wel een paar platen tegen aan en dan is het dicht heel handig. Ik zelf vond het echt een bouwval maar kon dat niet ter plekke zeggen iv.m. Bianca omdat die misschien die makelaar nog nodig heeft voor een ander pand en als ik dan de boel helemaal afkraak en zeikt waar ik overigens heel goed in ben zeg maar gerust een meester in het afzeiken en afkraken van dingen maar in deze situatie was het gewoon terecht geweest. Bianca vraagt aan die gast van wat kost de huur dan en zonder blikken en blozen zegt die grapjas €600 waarop in lachen uitbarstte en hem eigenlijk wilde vragen of die de broer was van André van Duin en hem wilde mededelen dat hij zelfs nog grappiger was dan van Duin. Zegt die tegen Bianca heb je wel interesse in die ruimte waarop Bianca zei ja maar zeker niet voor deze prijs. We staan nog wat te praten en hij zegt ik ga het navragen en Bianca zegt wat was nu precies de huurprijs en in paar minuten was die al weer naar €625 gegaan waarop Bianca sarcastich zei zo de prijzen stijgen wel super snel. Ik zei even een vraag zit er wel internetaansluiting laat die grappenmaker me een kabel zien die zijn langste tijd wel gehad had waarop ik zei die moet wel vervangen worden waarop die aangaf dat we dat zelf dan maar even moesten doen. Grapjas dat die is want waarschijnlijk moet die hele bekabeling vervangen worden en daar moet KPN voor komen en dan zouden wij voor die kosten opdraaien grappenmaker dat die is. Ook kon de man niet duidelijk vertellen of alle internet daar over een punt ging of dat iedereen een eigen internet verbinding heeft want als alles over een punt gaat wordt dat lachen en geheid bonje met de andere huurders als ik daar met het radio station even heel de bandbreedte van 100mb/s wegtrekt met de streaming van de radio uitzendingen. We gingen weg en de man zei dat die de volgende dag Bianca zou bellen om mede te delen of er iets van de huurprijs af kon.

Buiten bij de auto van Bianca sprak ik nog even met haar en vroeg wat zei van de ruimte vond. Ze zei het is niks voor de dagbesteding want ik kan met goed fatsoen er echt niemand ontvangen maar als jij daar met de radio wil zitten dan wil ik dat voor je regelen mits ze met de prijs zakken van de huur. Ik zei Bianca dat pand is gewoon oude zooi anti kraak waar ze de bingo prijs voor proberen te vangen maar ze raken het aan de straat stenen niet kwijt. Ze moeten er alleen dat bordje op hangen van onbewoonbaar dan draai ik dat plaatje van Johnny Jordaan wel voor die makelaar de onbewoonbare woning. De volgende dag belde die persoon terug naar Bianca met de mededeling dat er niks van de huur prijs af kon maar Bianca had mede daar ik ook had aangegeven daar niet te willen zitten in die rotzooi ook aangegeven dat we toch niet geïnteresseerd waren in die ruimte ook al zouden ze de prijs van de huur verlagen. Want eerlijk gezegd de huurprijs voor dat bouwval mag gewoon niet hoger zijn dan tussen de €100 en €200 gezien de staat van onderhoud en dat er gewoon nog veel te veel opgeknapt moet worden. Zelf kan ik niks opknappen door mijn gezondheid maar ook al was ik niet gehandicapt had ik daar niet aan begonnen daar ben ik heel duidelijk in. Want ik vrees als we het pand hebben opgeknapt en we het willen verzekeren dat het gewoon wordt afgewezen allereerst omdat het allemaal sloophout en spaanplaat is waaruit de ruimte opgetrokken is dus tegen brand verzekeren wordt zo en zo afgewezen omdat bij brand het ook letterlijk helemaal af fikt met al dat hout. Maar ook vrees ik dat verzekering heel moeilijk gaat doen dat de stroom kabels wel via pvc buis gewoon aan die houten wanden is vastgemaakt amateuristisch en ik vrees ook dat het niet eens door Eneco is goedgekeurd die bekabeling en dan heb je echt een groot probleem als die zooi wordt afgekeurd en daar ben ik echt wel bang voor gezien hoe het is aangelegd laat ik maar zeggen door buurman en buurman ongeveer. Dus we gaan gewoon weer verder kijken tot we een geschikte ruimte hebben gevonden.