Jason Schwartzman

Jason Francesco Schwartzman (Los Angeles, 26 juni 1980) is een Amerikaanse acteur en muzikant. Schwartzman is de zoon van actrice Talia Shire en een neef van Francis Ford Coppola, Nicolas Cage en Sofia Coppola. Als muzikant staat hij bekend onder het pseudoniem Coconut Records.

Acteur

Hij werd in 2005 genomineerd voor een Satellite Award voor zijn bijrol in Shopgirl. Schwartzman schreef voor de film The Darjeeling Limited voor het eerst mee aan een scenario. Hij speelde de hoofdrol in de Amerikaanse komedieserie Bored to Death. Schwartzman schreef en speelde ook de intro van de serie.

Muziek

Op 14-jarige leeftijd begon Schwartzman in de groep Phantom Planet. Met Phantom Planet scoorde hij in Amerika een kleine hit met het nummer “California”, omdat het gebruikt werd als intro van de populaire Amerikaanse televisieserie The OC.

“Coconut Records” is de naam van het solo-popmuziekproject van Schwartzman, dat hij in 2007 startte. Onder deze naam bracht Schwartzman twee albums uit. Beide albums werden positief ontvangen door de muziekpres.[1] Over zijn rol als drummer schreef Schwartzman het nummer “Drummer”.

coconut

coconut