Hed Kandi

Hed Kandi is een platenlabel, dat werd opgericht in 1999 in Londen als compilatielabel door Mark Doyle, gespecialiseerd in housemuziek. Daarbij speelt het een dragende rol in het Balearic-geluid. Doyle werkte destijds voor het radiostation JazzFm waar hij verantwoordelijk was voor de marketing en sales van het JazzFm-label. In 1999 kwam de eerste Hed Kandi-titel, Nu Cool, uit op JazzFm.

De naam is een verbastering van “head candy”, wat doet denken aan de uitdrukking eye candy.

In januari 2006 is Hed Kandi Records overgenomen door de Britse platenmaatschappij Ministry of Sound voor een onbekend bedrag  Mark Doyle en zijn team zijn hierna een nieuw label gestart, Fierce Angel. De leiding van Hed Kandi werd overgenomen door Dan Baxter, die eerder werkte voor het label toen het eigendom was van het Britse mediabedrijf Guardian Media Group.

In maart 2007 heeft Hed Kandi een Beach Bar geopend in Egypte aan de kustlijn van de Rode Zee bij de badplaats Hurghada.

Het label Hed Kandi is sinds het debuut in 1999 flink uitgebreid. Het omvat nu ook een kleding- en geurenlijn. Ook is het een partnerschap aangegaan met Monarch Airlines. Samen organiseren ze vluchten naar Ibiza onder de naam FlyKandi.

België

In België is Hed Kandi sinds 2006 actief. In september startte Radio Donna met de Hed Kandi-radioshow in samenwerking met Tom De Neef. Mark Heyninck presenteerde en produceerde de show. Tom De Neef is de enige Belgische dj die resident is voor Hed Kandi. Hoewel er sinds 2004 regelmatig een Hed Kandi-feest georganiseerd werd in Vlaanderen is de bal pas echt aan het rollen gegaan nadat Mark en Tom zijn beginnen samenwerken. Na het verdwijnen van Donna is ook de show verdwenen. Sinds begin 2009 hebben Tom De Neef en Mark Heyninck wekelijks een show bij Fm Brussel op vrijdagavond.

Op hetzelfde moment ging ook TMF in zee met wat intussen Hed Kandi Belgium was geworden. Elke zaterdagavond worden er een uur lang clips in Hed Kandi-stijl op TMF uitgezonden. De websites worden aan elkaar gelinkt en er wordt samengewerkt op het vlak van feesten en online promo. In 2009 zullen meer dan 20 Hed Kandifeesten plaatsgevonden hebben. In mei 2009 gaat Hed Kandi Belgium in zee met het trendy kledingmerk ANTWRP.

Vanaf november 2009 is er ook een show van Hed Kandi Belgium te horen op Radio FG in België.

Artwork

Een van de onderscheidende kenmerken van Hed Kandi-platen is het onderscheidende cover-artwork. Hiervan is een groot deel ontworpen door de bekende tekenaar Jason Brooks. Sommige Hed Kandi releases uit 2006 en 2007 hebben echter geen cover-artwork van Brooks, omdat hij samen met Mark Doyle Hed Kandi verliet na de overname door Ministry of Sound. Brooks keerde uiteindelijk later weer terug naar Hed Kandi, om in 2012 weer te vertrekken.

hedkandi

hedkandi