Grootste platen beurs ter wereld gewoon in Nederland

DEN BOSCH | De Mega Record & CD Fair verhuist van Jaarbeurs Utrecht naar de Brabanthallen in Den Bosch. De eerste editie in Den Bosch is op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 april 2022.   

De Mega Record & CD Fair bestaat al sinds 1993 en is met in totaal 30.000 bezoekers de grootste platenbeurs ter wereld. Het evenement trekt kopers en verkopers van over de hele wereld, onder andere uit Europa, Zuid-Afrika, Japan, Brazilië, Mexico, Australië en Oekraïne. Tweemaal per jaar vinden zij de meest uitgebreide vinyl- en cd-collecties op een oppervlakte van twee voetbalvelden. In de 550 stands zijn alle muziekgenres te vinden: van pop tot heavy metal, van Afrikaanse jazz tot Kaapverdische folk. 

Met ruim 16.000 vierkante meter aan muziek is de Mega Record & CD Fair een groot inkoop- en verkoopplatform, maar het evenement heeft daarnaast zeker ook een sociale functie. Het is een ontmoetingsplek waar mensen hun liefde voor muziek en vinyl met elkaar delen tijdens exposities, optredens, boekpresentaties en DJ- en signeersessies. Hiermee biedt het meer dan alleen het grootste muziekaanbod ter wereld. Het is een thuisbasis voor muziekliefhebbers in alle soorten en maten.

Het is zeker voor iedere muziek liefhebber een absolute aanrader deze beurs en in het verleden toen het nog in Utrecht was en ik nog niet scootmobiel gebonden was ben ik er een paar keer geweest en moet zeggen het was echt een toffe beurs met echt heel mooi materiaal voor de echte vinyl verzamelaar.

platenbeurs

platenbeurs