Eddy Chatelin

Een van de weinige nog in leven zijnde Indo rockers uit een tijdperk dat er nog echte muziek gemaakt werd. Wat moeten wij over hem vertellen en daarom plaatsen wij zijn biografie hier afkomstig van zijn eigen website wij zijn van mening dat zijn biografie meer zegt dan dat wij van step up zorg radio ooit hadden kunnen schrijven over deze Indo rocker.

bron: http://www.eddyc.com/

Bandleader EDDY CHATELIN oprichter en muzikaal leider van de band EDDY C.

Hij was 15jaar toen hij als jongste bandlid van de destijds nog onbekende band THE CRAZY ROCKERS de sologitaar bespeelde. Maar daar kwam snel verandering in. Op 17jarige leeftijd ruilde hij definitief de schoolbank in voor de gitaar. Vanaf dit tijdstip ging het met een duizelingwekkende vaart omhoog met zijn muzikale loopbaan. Binnen twee jaar verdiende hij al zoveel geld om de trotse bezitter van knalrode Porsche te worden. Op de cover van de eerste LP van de Crazy Rockers zie je de hele band met zijn lievelingsautootje vereeuwigd. Bij elkaar heeft hij zo’n 15 singles 12 Lp’s en meerdere Cd’s en Dvd’s op zijn naam staan.

Ook was hij de laatste jaren actief als producer en hielp menig beginnend talentje aan een goede start. Hij werkte mee aan de filmdocumentaire Rockin Ramona. Een film over de invloed van de Indorock in de jaren 60 en de tegenwoordige popmuziek. Zijn eerste gitaar hing als stille getuige van een tijdperk die beslissend was voor de Nederlandse pop cultuur in het Haagse Museon. Een tentoonstelling over 150 jaar jeugdcultuur die persoonlijk door minister D’Ancona geopend werd. Dezelfde gitaar heeft Eddy gedoneerd aan de stichting Rock & Art die de afgelopen jaren een collectie nationaal cultuurhistorisch erfgoed van de Nederlandse popmuziekgeschiedenis bijeen heeft gebracht, die zich inmiddels internationaal kwalitatief en kwantitatief kan meten met andere popmusea in de wereld.

Optredens in California USA met de Legends en een tour van 10 dagen door Indonesië met de Crazy Rockers mocht hij ook nog meemaken. Op de Pasar Malam Besar in Den Haag zijn in het kader van het project Indo Spectrum van het Indisch Huis medio Juni 2005 drie nieuwe solo CD’s van Woody Brunings, Eddy Chatelin, Harry Berg en een DVD van The Crazy Rockers gepresenteerd . Uitgebracht op het VNC label. Met de Crazy Rockers heeft Eddy ook opgetreden in het Congresgebouw in den Haag waar voor het eerst de bekende songs als Donauwellen en Carioca met begeleiding van de 50 man tellende Marinierskapel werd gespeeld. Dit concert ( De weduwe van Indië) werd in vier delen door de TROS televisie op Nederland 2 uitgezonden en was ook te verkrijgen op DVD. Na een bliksembezoek in San Jose California met de Crazy Rockers werden de plannen voor het volgende jaar alweer gesmeed. Een nieuwe solo CD en een DVD van Eddy zijn op 18 mei 2008 gepresenteerd als ook een Album met Stella Makadoero. Allemaal composities van Armand Filon inclusief de Pasar Song, een hulde aan het 50 jarig jubileum van de Pasar Malam Besar (Tong Tong). Eveneens op deze pasar werd in het Bibit theater de première vertoond van de filmdocumentaire SPIJTOPTANTEN BLUES. Een productie van HANS PARS en geregisseerd door ROBIN LUTZ, waarin Eddy ook te zien is. Speciaal voor deze film heeft Eddy de spijtoptanten blues gecomponeerd.

Wij van Step Up Zorg Radio zeggen dat Eddy Chatelin tot de groten der Indo rock gerekend kan worden zeker als je ook al in landen als Jordanië de krant haalt dan heb je toch wel wat betekend voor de muziek.

krant Jordanië

krant Jordanië