Doug Dillard

Douglas Flint “Doug” Dillard (Salem (Missouri), 6 maart 1937 – Nashville (Tennessee), 16 mei 2012) was een Amerikaans banjovirtuoos en acteur. Samen met zijn broer Rodney Dillard vormden zij de country- en bluegrassband The Dillards. Tussen 1963 en 1966 speelden zij als The Darlings in The Andy Griffith Show.

Daarnaast heeft Doug Dillard samengewerkt met voormalig zanger van The Byrds, Gene Clark als duo Dillard & Clark. Samen met hem maakte hij twee albums, “The fantastic expedition of Dillard and Clark” en “Through the morning through the night”. Het eerste album was in zijn genre, op het snijvlak van country rock en americana, baanbrekend en volgens kenners van iconische kwaliteit. Hij was relatief onbekend bij het grote publiek, maar had veel invloed op andere muzikanten.

Doug Dillard was getrouwd met Vikki Sallee tot zijn dood in 2012.

Discografie

Solo albums

  • 1970: The Banjo Album (Together) extended edition released in 2004 on Rural Rhythm
  • 1973: Duelin’ Banjo (20th Century)
  • 1974: You Don’t Need A Reason To Sing (20th Century)
  • 1979: Heaven (Flying Fish)

Compilatie

  • 1975: G & D (A&M) with Gene Clark – Netherlands release
  • 1992: Glitter Grass From The Nashwood Hollyville Strings / Permanent Wave (Flying Fish) as Dillard / Hartford/ Dillard

Singles

  • 1973: “Music Country” (20th Century) promo
  • 1973: “My Grass Is Blue” / “Monday Motion” (20th Century)
  • 1974: “You Don’t Need A Reason – (Mono)” / “You Don’t Need A Reason – (Stereo)” (20th Century) promo
  • 1976: “Going Down” / “Poor Old Slave” (Warner Bros.)

Met John Hartford en Rodney Dillard

  • 1977: Glitter Grass from the Nashwood Hollyville Strings (Flying Fish)
  • 1980: Permanent Wave (Flying Fish)

Als lid van The Dillards

  • 1963: Back Porch Bluegrass (Elektra)
  • 1964: Live!!!! Almost!!! (Elektra)
  • 1965: Pickin’ & Fiddlin’ (Elektra) with Byron Berline
  • 1981: Homecoming and Family Reunion (Flying Fish)
  • 1999: A Long Time Ago: The First Time Live! (Varèse Vintage) recorded live in 1962

Als lid van The Folkswingers

  • 1963: 12 String Guitar! (World Pacific)
  • 1963: 12 String Guitar! Vol. 2 (World Pacific)

Als lid van Dillard & Clark

  • 1968: The Fantastic Expedition of Dillard & Clark (A&M)
  • 1969: Through the Morning, Through the Night (A&M)

Als lid van he Dough Dillard Band

  • 1980: Jackrabbit! (Flying Fish) with Byron Berline
  • 1986: What’s That? (Flying Fish)
  • 1988: Heartbreak Hotel (Flying Fish)
Dough Dillard

Dough Dillard