Dennis van Aarssen

Dennis van Aarssen (Dordrecht, 2 juni 1994) is een Nederlandse zanger.

Biografie

Dennis van Aarssen, geboren in Dordrecht, groeide op in Spijk. Als kleine jongen had hij de droom om artiest te worden. Nadat hij als zevenjarige het album Swing When You’re Winning van Robbie Williams hoorde, raakte hij verliefd op de Swing-muziek. Toen hij op de middelbare school (Gymnasium Camphusianum) zat, nam hij zanglessen en zong hij voor het eerst in een band. Hij stopte na drie jaar met zijn zanglessen en besloot zijn zang thuis zelf op te nemen en het resultaat daarvan te uploaden naar zijn YouTube-kanaal. Hij speelde in verschillende bandjes, variërend in genre.

Na de middelbare school schreef van Aarssen zich in voor de Rockacademie in Tilburg, waarvoor hij niet werd toegelaten. Vervolgens besloot hij zich in te schrijven voor de HBO-opleiding: Communicatie – International Event, Music & Entertainment Studies aan de Fontys Academy for Creative Industries. Na het afronden van deze opleiding in 2017, ging hij werken als Projectmanager bij Talmark en had hij zijn muzikale droom zo goed als opgegeven.

Een jaar later deed hij mee aan de talentenjacht Topper Gezocht op SBS6. Na het opgeven van een carrière in de muziekwereld, hoopte van Aarssen ten minste één hoogtepunt mee te maken, door met de Toppers in de Johan Cruijff ArenA op te treden als vijfde Topper. Ondanks een goede auditie, kwam hij niet verder dan de eerste ronde. Echter gaf zijn deelname aan dit programma een nieuwe vonk aan de muzikale droom, en hij besloot zich op te geven voor het negende seizoen van The voice of Holland.

Het negende seizoen van The voice of Holland wist hij te winnen. Zijn single Modern World, een cover van een nummer van Anouk, stond begin 2019 in de Nederlandse tipparade. Als prijswinnaar waren er in 2019 verschillende radio- en tv optredens. Hij werd hierbij al dan niet begeleid door een bigband. Slechts 6 maanden na zijn winst in The voice of Holland ging zijn eigen theaterprogramma ‘Start Spreading The News’ in première. Samen met BOSCO Jazz and Poporchestra tourde hij door 31 theaters in heel Nederland.

Discografie

Albums

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Forever You 2019 09-11-2019 15 7
How To Live 2021 20-12-2021 73 1

 

dennis van aarsen

dennis van aarsen