Carlo Boszhard

Carlo Boszhard (Amsterdam, 26 juni 1969) is een Nederlands televisiepresentator, acteur, zanger, tekstschrijver en imitator.

Jeugd en opleiding

Carlo werd geboren als jongste zoon van het gezin Boszhard en is een broer van Ron Boszhard. Hij bracht zijn jeugd door in Amsterdam en had op de lagere school al een voorliefde voor toneel en show. Hij speelde vanaf zijn dertiende jaar in theater De Engelenbak in Amsterdam. Daar kreeg hij les van onder anderen Paul de Leeuw. Na de Land- en Tuinbouwschool kwam hij in de verzorging terecht, waar hij voor dementerende ouderen zorgde. Toch wilde Boszhard nog steeds liever presentator worden. Daarom figureerde hij eind jaren 80 in televisieprogramma’s als de Ep Oorklep Show (met André van Duin) en Verona (met Henk Spaan en Harry Vermeegen) en in de film Dutch treat van de Dolly Dots. In 1989 reageerde Boszhard op een advertentie van de AVRO en werd hij aangenomen als presentator van het televisieprogramma Pauze TV.

Telekids

In 1991 maakte hij de overgang naar RTL 4. Daar werd hij na enige omzwervingen in 1993 aan het door Irene Moors gepresenteerde kinderprogramma Telekids toegevoegd. Dankzij hem veranderde de sfeer van het programma en nam de hoeveelheid tekenfilms af. Vooral Boszhard was het brein achter vele programma-onderdelen zoals Pittige tijden en de Mega blubber power race. Met de vaak typische presentatie van het duo zorgden ze ervoor dat het een van de best bekeken kindertelevisieprogramma’s uit de Nederlandse geschiedenis werd. De cd’s van Telekids leverden gouden platen op. In de Telekids-periode namen Boszhard en Moors een viertal kinderfilms op: Het Geheim van de Zonnesteen (1996), De Parel van de Woestijn (1997), De Vloek van Griebelstein (1998) en Het Monster van Toth (1999). Het programma stopte na tien jaar op 2 oktober 1999. Wel speelde Carlo datzelfde jaar nog één rol voor Telekids, namelijk in Het Feest van Sinterklaas..

Ander werk

Boszhard is te horen in nagesynchroniseerde animatiefilms als MulanIce AgeShrek en Frozen. Ook sprak hij de stem van RedCat in voor het bedrijf Davilex. RedCat was een serie educatieve softwareprogramma’s voor de jeugd.

Boszhard is de laatste jaren ook veel bezig met imitaties van bekende mensen of persiflages op Nederlandse en buitenlandse programma’s. Hij is de drijvende kracht achter het RTL 4-programma De TV Kantine. Boszhard heeft het concept zelf bedacht en ontwikkeld. In dit satirische programma doet hij samen met Irene Moors allerlei bekende mensen na. Op 22 oktober 2010 won het programma de Gouden Televizier-Ring. In 2011-2012 werd het vierde seizoen uitgezonden.

Boszhard speelde ook in de Nederlandse versie van de Engelse comedyserie Come Fly With Me getiteld Zie ze vliegen. Hij en Irene Moors spelen in de comedy samen met Gordon en Chantal Janzen het luchtvaartpersoneel van de Luchtvaartmaatschappij GoedkoopAir, waar de foute eigenaar Omar Baba de leiding heeft en waar alles goedkoper dan goedkoop is. De serie werd uitgezonden op RTL 4.

Carlo Boszhard is sinds het jaar 2000 als ambassadeur verbonden aan de Stichting Dierenhulp. Tijdens een van zijn uitzendingen van “Monte Carlo” kwam Carlo in contact met de initiatiefnemer van deze stichting. Carlo was onder de indruk van dit vrijwilligerswerk en steunt sindsdien de Nederlandse organisatie.

Discografie

(Musical-)cd’s en singles

 • 1995 Telekids: Pittig CD’tje he!
 • 1997 Pittige Tijden met Carlo en Irene
 • 1997 Single: Pittige Tijden (2 nummers, waaronder een house- en karaokeversie)
 • 1997 Single: Pittige Tijden: Soap, Soap, We willen Soap
 • 1998 Single: Metamorfosa (Meta uit Pittige Tijden)
 • 1997 Parel van de Woestijn
 • 1999 Het beste uit 10 jaar Telekids
 • 1999 Het Beste uit 10 jaar Telekids (met bonus-cd Monster van Toth)
 • 2001 Single: Als jij maar bij me bent (Welkom op je Bruiloft-Leader)
 • 2005 Beauty and the Beast (Cast-album)
 • 2005 We wish you a Merry Christmas, Gezongen door musicalsterren. Nummer: Santa Claus is Coming to town. Samen met Chantal Janzen.
 • 2006 Recht zo die Ging, Sinterklaas-cd. Nummer: Een Brief aan Sinterklaas. (diverse BN’ers zingen een lied)
 • 2008 Les Misérables (cast-album)
carlo boszhard

carlo boszhard