Billie Davis (geboren als Carol Hedges, Woking, 22 december 1945) is een Brits zangeres.

Nadat Davis een talentenjacht won waarbij zij optrad met Cliff Bennett and the Rebel Rousers, kreeg zij een platencontract aangeboden en hing haar carrière als secretaresse aan de wilgen. Ze nam vervolgens wat demo’s op met The Tornados onder begeleiding van muziekproducent Joe Meek. Impresario Robert Stigwood koos het pseudoniem waaronder Davis bekend zou worden, afgeleid van de namen van blueszangeres Billie Holiday en de entertainer Sammy Davis jr.

De eerste hit die zij scoorde was in de zomer van 1962. Het nummer Will I What bereikte de 18e positie op de UK Singles Chart. Het jaar daarop coverde zij het nummer Tell Him, het origineel waarvan was opgenomen door de Amerikaanse band The Exciters. Helen Shapiro en Alma Cogan namen het nummer eveneens op, echter Davis scoorde de grootste hit met haar versie dewelke de 10e positie wist te bereiken in de Britse hitlijsten.

In 1963 raakte Davis tezamen met Jet Harris van The Shadows betrokken bij een auto-ongeluk. Nadat de Britse pers lucht kreeg van een verhouding tussen de twee mondde dit uit in een schandaal en was het gedaan met de muzikale carrière van Davis. Zij scoorde nog één bescheiden hit in 1968, I Want You To Be My Baby.

Hits in het Verenigd Koninkrijk

  • Will I What (No. 18) (1962)
  • Tell Him (No. 10) (1963)
  • He’s The One (No. 40)
  • I Want You To Be My Baby (No. 33) (1968)
billie davis

billie davis