Bente Fokkens

Bente Fokkens (Muiden, 29 september 2000) is een Nederlands actrice en zangeres, onder meer bekend van haar hoofdrol in de bioscoopfilm Kappen!

Biografie

Fokkens deed in 2012 mee aan The Voice Kids. Tijdens haar auditie coverde ze het nummer ‘Lost’ van Anouk. In 2014 begon Fokkens’ acteercarrière toen zij de hoofdrol speelde in Loenatik, te gek. Daarna speelde ze onder andere in Schone handenMisfit 1, 2 & 3, De 12 van Schouwendam en Locked Out.

Naast haar acteerwerk is Fokkens ook muzikaal. Ze zingt, schrijft haar eigen nummers en speelt gitaar. Begin 2018 tekende ze bij platenlabel Top Notch. Op dat moment zat ze nog op de middelbare school. Twee jaar later verscheen de single Luchtballonnen. In mei 2020 volgde de EP Liefste, ken je mij. Voor dit project werkte Fokkens samen met bekende producers Sim Fane, Project Money en Tom Meijer. Tijdens de zoektocht naar haar eigen geluid werden van de titeltrack achttien verschillende versies opgenomen.

Begin mei 2021 verscheen het nummer Nee is nee, een duet met Maan. Met het nummer willen zij een steentje bijdragen aan de discussie rondom straatintimidatie. Met dit nummer behaalde Fokkens haar eerste hitnotering; het nummer kwam binnen op de 28e plek in de Nederlandse Single Top 100.

In 2022 was Fokkens samen met S10 en Sor te zien in een aflevering van de YouTube serie De Kluis van StukTV.

Discografie

Ep’s

  • What I Feel (2014)
  • Liefste, ken je mij (2020)

Singles

  • What I Feel (2014)
  • Days of Old (2016)
  • Luchtballonnen (2020)
  • Kom dan (2020)
  • Liefste, ken je mij (2020)
  • Ga maar (2021)
  • Morgen (2021)

Hitnoteringen

Jaar Act Nummer Vlag van Nederland Opmerkingen
100 weken
2021 Bente met Maan Nee is nee 18 12 tip 2 in Nederlandse Top 40

 

bente

bente